Прочитај ми чланак

Верољуб Стевановић: СНС хоће силом да узме власт у Крагујевцу

0

Одборници крагујевачке скупштине траже званичан став надлежних органа поводом сукоба градске управе са делом полиције у том граду, као и да се тај проблем реши.

То је, поред осталог наведено у Закључку градског већа, који је усвојен гласовима 44 одборника од 87, после готово двочасовне расправе у којој су одборници СНС били против. Одборници из ДС и коалиције ПУПС-СПС-ЈС нису ни присуствовали расправи.

Одборници коалиције ПУПС-СПС-ЈС су изашли из скупштинске сале чим је расправа почела, а седницу су напустиле и крагујевачке демократе, пошто су изнели критички став о том документу.

У расправи о Закључку, одборници СНС истакли су „да се тим документом урушава правни поредак Србије, да локална самоуправа крши Устав и Закон“.

Представници владајуће коалиције су то одбацили, рекавши „да тим документом траже да држава предузме нешто, јер градшка управа и градска предузећа не могу нормално да функционишу зато што су под сталним притиском полиције“.

Градоначелник Крагујевца и лидер странке Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић је оптужио градски одбор СНС у том граду „да покушава насилно да преузме власт у Крагујевцу“, што су напредњаци одбацили, подсетивши да су одбили његов позив да буду део власти, на састанку средином септембра прошле године.

Стевановић је рекао и да је „тужилаштво послушничко, да полиција без основа хапси функционере Заједно за Шумадију и бије малолетнике по Крагујевцу, а да СНС Крагујевца подржавајући полицију, подржава батињање Крагујевчана“.

Председник крагујевачких напредњака Радомир Николић је рекао „да Стевановић води сукоб са полицијом и да шест месеци покушава да увуче СНС, њега лично, као и Александра Вучића“.

‘Хоћете да кажете да Вучић контролише тужиоце, полицајце, судије, све оне које је постављала различита власт у протеклих 20 година? Пре ће бити да их је пустио да раде свој посао“, рекао је Николић.

Он је подсетио Стевановића „да му је на састанку у спетембру, на којем нису били сами, нудио да буде део власти“.

„На том састанку рекли сте ми да у својим редовима немате ниједног правог човека и да од мене хоћете да учините свог наследника и да ме научите свему што знате, а ја сам вам тада рекао и сада вам кажем немам амбиција да будем градоначелник Крагујевца“, рекао је Николић.

Први човек крагујевачких напредњака рекао је Стевановићу и „да је на путу да оде укаљан у неку врсту политичке пензије овим што се сада дешава у граду“.

 

(Танјуг)