Прочитај ми чланак

„Одборници ПОКС одбили непристојну понуду СНС“

0

После локалних избора у Крагујевцу на којима листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане" није освојила потребну већину одборника у Скупштини града Крагујевца за задржавање власти, председник ПОКС-а у Крагујевцу Милан Тановић обавестио је партнере у коалицији "Уједињени против насиља - НАДА за Крагујевац" и јавност да је рекао "Не" понуди крагујевачких напредњака да пређе са одборницима ПОКС-а на страну СНС-а.

– Током јучерашњег дана, 5. јануара, добио сам понуду од СНС, преко посредника, који је мој пријатељ и чије име нећу откривати, да кажем моје услове под којима бих прешао у СНС или под којим би одборници ПОКС подржали СНС. Истог тренутка, без размишљања или било каквог разговора о понуди, рекао сам НЕ – саопштио је Милан Тановић лидер ПОКС-а у Крагујевцу.

Тановић истиче да „ПОКС и идеја монархије нису на продају“.

– У време када кандидати за одборнике удружења грађана „300 Крагујевчана“ у току изборне кампање помпезно на конференцији за медије, као да је то вредно хвале, прелазе у владајућу странку, када Ивица Самаиловић, који је годинама био против ове власти, зарад неког директорског места издаје кума зарад личне користи – ПОКС је истрајан да својим примером покаже да се не може купити и да се идеја монархије не продаје – рекао је он.

Истакао је да као председник ГО ПОКС Крагујевац, обећава члановима и симпатизерима ПОКС-а, као и свима који су гласали за листу Уједињени против насиља – НАДА за Крагујевац, да никада неће издати њихово поверење зарад личне користи, а уједно је позивао и све остале одборнике да одоле притиску.

– Ово је доказ да СНС нема већину и да опозиција још увек има шансе да формира већину – оценио је Тановић.

Од 87 одборника у градском парламенту Крагујевца листа „Александар Вучић – Крагујевац не сме да стане“ освојила је на изборима 38 мандата, шест мање од 44, потребне већине. Баш шест одборника има крагујевачки ПОКС, а исти број мандата имају и СПС и Нова снага-Никола Нешић.

Уједињени против насиља – НАДА за Крагујевац имају 14 одборника (од тога ПОКС шест). Следи 11 одборника листе „Слађан Ракић-Крагујевачка иницијатива-Покрет волим село своје-Еко парк“, листа „300 Крагујевчана-Душан Зека Алексић-Светла тачка“ има четири мандата.

Четири одборника у СГ Крагујевца имаће „За Крагујевац -Знамо се! др Мирослав Стојановић Џига“.

Двоје одборника има листа „Покрет Крагујевац престоница-Србија краљевина-Руска странка“, а по један мандат „Крагујевац-Јако и храбро“ и листа „Борис Ковачевић Шума-Мој сет Крагујевац-Шумадијски блок 21-Црногорска партија“.