Прочитај ми чланак

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: Николић изгубио подршку Русије

0

Николић је тражио да Москва буде посредник и гарант договора са Вучићем, али је званични Кремљ то одбио. Осим места премијера и повратка на чело СНС Николић тражио и да му породица остане у резиденицјалним објектима.

Томислав Николић наводно је тражио да Москва буде посредник и гарант договора са Александром Вучићем, али је званични Кремљ то одбио, сазнају „Новости“.

Лист наводи да је Николић покушао да преко Амбасаде Русије у Београду издејствује да Москва утиче на Вучића да испуни његове захтеве како би одустао од кандидатуре за председника.

tomislav nikolic

Подсетимо, „Комерсант“ је објавио да је Николић имао подршку Русије да се поново кандидује на изборима.

Иначе, како наводе „Новости“ на листу „жеља“ које је доставио премијеру, осим лидерске позиције у странци и места првог човека Владе, увршћен је и захтев да Николићева породица настави да користи резиденцијалне објекте.

СПИСАК ЖЕЉА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА

За одустајање од кандидатуре у изборном процесу за председника Србије, Томислав Николић је од Александра Вучића – према сазнањима „Вечерњих новости“, потврђеним из три извора (један је дипломатског ранга) – тражио следеће:

* Место председника СНС

* Место председника Владе

* Да прва два захтева буду потврђена на седници Главног одбора СНС-а и да се Вучић на то додатно обавеже, у писаној форми

* Обраћање „нашим руским пријатељима“ са молбом да службена Москва буде гарант договора

* Наставак коришћења резиденцијалних објеката за породицу Николић