Прочитај ми чланак

ТЕПИЋ: Вучић на слободним изборима не може да победи

0

Непријатно је, незгодно је, од крви сте и меса, сама се крећем, имам децу и породицу. Са друге стране, немам дилеме да сам на добром путу и да се Александар Вучић заиста плаши слободних избора и то је оно што ми желимо, јер он ту не може да победи. Вучић никад није победио на изборима, победио је Томислав Николић 2012. године, да би му Вучић потом преотео странку - истакла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић у емисији "Међу нама" на ТВ Нова С, говорећи о политичким циљевима, али и о графитима у којима јој прете смрћу.

Тепић је истакла да јој је жао што институције не реагују по питању Телекома, ЕПС-а, фирме Асеко и других који штете буџет Србије и њених грађана, али да неће стати све док правда не буде задовољена.

– Игор Брнабић више није директор компаније Асеко, послала сам све доказе који потврђују моја излагања централи фирме у Пољској. Њима не иде у прилог да да вуку репове коруптивних радњи својих запослених. Ради се о новцу грађана који је годинама уназад, астрономским цифрама уплаћиван компанији Игора Брнабић – рекла је Тепић.

– Господин Ћулибрк је смењен са места директора Телекома јер је потписивао фиктивне уговоре за лажне послове на коруптиван начин, злоупотребљавајући новац грађана. Није довољно што је смењен, поднела сам кривичну пријаву и очекујем да се новац врати грађанима Србије. Уследило је још горе, Владимир Лучић који је мозак тих коруптивних радњи, изашао је из сенке пред светло рефлектора и наравно да ће моја пажња бити усмерена на њега. Суштински проблем Телекома није само злоупотреба новца, већ зато што се они као највећа касица прасица власти злоупотребљава за контролу медија и медијски мрак који иде у прилог режиму – истакла је потпредседница ССП говорећи о компанији Телеком.

Она сматра да ће сигурно доћи време када ће морати да се процесуира све ово о чему она износи доказе.

– Правда мора да изађе на видело. То што Загорка Доловац и тужилаштво не реагују, немојте да вас завара. Доћи ће време када ће се тужиоци бавити својим послом. Моја жеља и мој посао није да се бавим опскурним ликовима који краду новац грађанима, али таква је ситуација док тужилаштво не почне да ради свој посао – констатовала је.

Тепић тврди да је против приватизације ЕПС-а, за шта се власт де факто залаже.

– ЕПС је, какав год био, до 2016. имао профит. Уколико би се приватизовало, грађани више не би имали дивиденду од ЕПС-а. То значи много мање болница, радних места, улагања у образовање… Замислите шта бисте могли да урадите са 200 или 300 милиона од дивиденде. Противзаконити генерални директор Милорад Грчић за четири године је својом неспособниошћу довео ЕПС до губиташа – истакла је Мариника Тепић.