Прочитај ми чланак

Тасовац прихватио мандат

0

ivan-tasovac

(Вечерње новости)

Досадашњи директор Београдске филхармоније Иван Тасовац прихватио је вечерас предлог премијера Србије и председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића да буде нови министар културе и информисања, сазнаје ФоНет.

Иван Тасовац рођен је 21. јуна 1966. године. Директор је Београдске филхармоније од марта 2001. године. У дванаестој години као пијаниста дебитовао је са оркестрима Београдске и Загребачке филхармоније.

Члан је жирија међународних конкурса, водио је мајсторске курсеве пијанизма у Италији, Русији и Југославији, и освојио бројна како домаћа, тако и међународна признања.

Београдска филхармонија је ове године под његовим вођством дочекала 90. рођендан, који је, иако без сопствене концертне дворане, прославила 14. јуна великим концертом у сали Коларчеве задужбине.

Последње године рад Филхармоније обележила су бројна гостовања великих светских имена, али и циклус Пика-Точка-Тачка, који је ујединио филхармоније из Љубљане, Загреба и Београда.

Остале су запамћене и бројне промотивне кампање, попут оне под слоганом „Хвала што не долазите „, али и расписивање тендера за избор диригента БГФ.

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац и дефинитивно је нови министар културе, написала вечерас Маја Гојковић на свом Твитер налогу.