Прочитај ми чланак

ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ Иван Тасовац почиваће у Алеји заслужних грађана

0

Сахрана бившег министра културе и дугогодишњег директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца одржаће се у 14 часова у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Од познатих који су дошли да одају почаст Ивану Тасовцу су и Зоран Бабић, Вељко Кузманчевић, као и бивша супруга Александра Вучића.

Фото: Н.С.

Врата на капели су отворена, а многи одају почаст преминулом уметнику.

На сахрани су се појавили многи Иванови пријатељи и колеге, а његов син све време грцао у сузама и плакао, док се грлио са својим најмилијима, а између осталог и бивша супруга, која се није одвајала од сина.

– Преминуо је 29. септембра 2021. године… Ожалишћени: супруга Марија Борота, синови Лука и Андреј, брат Тома и марка Марија Тасовац – пише на умрлици Ивана Тасовца.

Породица, пријатељи и поштоваоци Ивана Тасовца пристижу на Ново гробље. Међу првима је стигла балерина Аја Јунг, обучена у црнину и видно потресена.

Смрт пијанисте изазвала је лавину емоција међу свима, а поруке саучешћа и подршке стижу Тасиној породици са свих страна од највећих музичких до највећих политичких и дипломатских имена из целог света.

Подсетимо, Иван Тасовац рођен је у Београду 1966. године, син је познатог југословенског глумца Предрага Тасовца. Дипломирао је на престижног московском Конзерваторијуму „Петар Иљич Чајковски“, а био је директор Београдске филхрамоније у два наврата, први пут од 2001. до 2013. када је на позив тадашњег премијера Ивице Дачића постао министар културе и информисања. Недељник време га је изабрао за личност године 2011.

Преминуо је у среду 29. септембра након што му је позлило у дому у Београду, а иза себе оставио је деветнаест година млађу супругу и сина којег су добили прошле године.