Прочитај ми чланак

СВИ БЕЖЕ ОД ЊЕГА Вучић у петицији са 60 одсто подршке спао на 340 полтрона

0

"Вучићев углед" доживео је потпуни суноврат, а ово се најбоље може видети по петицији којом су покушали да га одбране разни ликови, углавном са естраде и политике. Док је 2018. године лагано скупио 1000 потписа јавних личности које га подржавају, сад је спао на 340 режимских полтрона, од тога га се Вања Булић и јавно одрекао иако му је раније потписом пружао подршку.

Председник често воли да се похвали како изборе добија са убедљивом већином, те да га подржава 60 одсто Србије. Не постоји потез који није повучен, нарочито ових дана, како би се његов рејтинг повећао, а углед сачувао. Ништа, изгледа, није уродило плодом.

Петиција за одбрану угледа председника од јуче има свега 340 потписа, а ако већ нећемо о квантитету него о квалитету, ни ту ситуација није ништа боља. Осуђивана певачица Светлана Ражнатовић блиска сваком режиму до сада, ријалити Кија Коцкар, СНС певачка звезда Аца Лукас, затим музички продуцент Саша Мирковић, блиски сарадник па велики борац против Вучића који је тврдио да је направио дете Брнабићкиној партнерки и тражио ДНК анализу, након чега је експресно завршио у затвору и изашао као преваспитани напредњак.

Ту је, као и увек уз режим, кума Жељка Митровића ЈУЛ Леонтина Вукомановић и плејада Јул-оваца предвођена Вулином, Зорицом Брунцлик и Кемишом, затим Маја Николић, Горан Весић, затим Југ Радивојевић, Буле Гонцић…

Осим естраде председнику су у помоћ притекли и млађани инфлуенсери и инфлуенсерке и наравно страначке колеге од којих већина Вучићу дугује своје читаво постојање на политичкој сцени. Тако су се у дугом низу изређала имана свих посланика СНС, али ипак не довољно да би цифра прешла 340 потписника.

Иако је народ у својој наивности склон да поверује да се тих 1000 и кусур „угледних личности“ опаметило, па зато више не подржава странку шефа и партију Веље Невоље, биће да они само раде све исто као до сада – беже са брода који тоне и хватају залет ка новом политичком таласу, спремни да већ сутра блате Вучића у истим медијима на којима су га до јуче хвалили. Јер, већина оних који су му дали подршку су били блиски буквално сваком режиму још од Тита или Милошевића (зависно која су генерација) и озбиљно профитирају на грбачи сиромашног народа кроз пројекте и функције које им намешта сваки режим.