Прочитај ми чланак

Сукоб у СНС брлогу због пљачке војвођанског здравства

0

Незаконито преношење оснивачких права над Клиничким центром Војводине са Владе на Скупштину Војводине и изазивање сукоба и подела међу лекарима у овој институцији, докази су да се копља СНС фракција у Новом Саду сломила на овој институцији. Како је борба две струје војвођанског СНС око управљања највећом и најважнијом установом војводанског здравства оголила криминални систем рада напредњачког режима најбоље се види кроз то што је тендер за Каменицу 3 добио ГАТ, уместо иначе фаворизовани Боскетов Монтоп - пише у саопштењу др Владимира Врсајкова, РО за здравство ССП ГрО Нови Сад.

Грађани знају да је суштина овог сукоба унутар братије преузимање огромне суме новца која пролази кроз здравство Војводине. Ове токове нашег новца ка приватним џеповима је досад контролисао Игор Мировић, али су по свему судећи, криминалне газде Милоша Вучевића пожелеле да при крају своје моћи преузму и „уграђивање” у здравству. Вест о резултатима тендера за Каменицу 3, где фирме као ГАТ, познате по блискости покрајинској Влади и секретару за здравство, побеђују Монтоп, фирму Марка Босанца Боскета, потврђује да се ни Игор Мировић не мири са поразом.

Због тога, смена овог режима на изборима 3. априла, од виталног је значаја за здравље грађана Новог Сада и Војводине. Градски одбор ССП Новог Сада сматра да је распуштање Скупштине Војводине и заказивање нових избора у Покрајини најбољи начин за решење огромног броја проблема – како у Клиничком центру тако и у осталом делу војвођанског здравства – стоји на крају саопштења др Владимира Врсајкова, РО за здравство ССП ГрО Нови Сад.