Прочитај ми чланак

СТОЈИЧЕВИЋ Хоће да нас чипују, неће им успети; Свет нећемо препознати следећe год

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је писац, преводилац и правник Слободан Стојичевић, аутор политичког бестселера „Мрежни рат против Срба”.

Циљ глобалне дубоке државе је да нас све вакцинишу против коронавируса и да без чипа који ће по потврдити, не можемо да путујемо или да радимо многе послове, као што је здравство или у угоститељству. Ипак, мислим да им тај план неће успети и да се у свету тренутно дешавају велики потреси после којих већ следеће године нећемо моћи да препознамо светску сцену.

Ово за „Србин инфо“ поручује Слободан Стојичевић, аутор књиге „Мрежни рат“ и објашњава да је глобалистима био потребан некакав рат да би окончали кризу неолибералног капитализма, али да с обзиром на то да су ојачале Русија и Кина, класични ратови више нису могућност.

– Зато је сада на столу – вирус. Русија је у Сирији показала да више неће дозволити оно што се рецимо догодило и Србији. Уместо класичног сада имамо биолошки рат. Друга опција, која је такође веома реална, је кибер рат, односно намера да се сруши глобална мрежа од које данас у свету готово све зависи. Довољан је један или два удара у осетљиве пршљене интернета и свет ће се наћи у још већем хаосу.

Такође, нема сумње да је један од главних разлога за све ово што се догађа и то што предстоје избори у САД, а Доналд Трумп има све предиспозиције да победи – наглашава Стојичевић.

Шта још наш саговорник говорио у тренутном сукобу на светској сцени и како се одражава на ситуацију у Србији, погледајте и послушајте у видео прилогу.