Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Хил и Вучић 2. јуна заказали крађу, ко изађе на изборе је њихов саучесник

0

Лидер Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић оценио је да је на београдским изборима 2. јуна "заказана крађа" и најавио ће се борити да "излазност буде смањена", саопштила је та странка.

Јовановић је за „Еуронеwс Србија“ оценио да (они који излазе на те изборе) тако постају „саучесници у крађи Вучићевих и Хилових (амбасадора САД Кристофера Хила) избора“.

„Људи јел се ви играте, шалите. Борићу се да се смањи излазност“, рекао је Јовановић за део коалиције „Србија против насиља“ који излази на изборе, наводи се у саопштењу.

Излазак на београдске изборе најавиле су бивше чланице коалиције Србија против насиља: Зелено леви фронт, Покрет слободних грађана, Народни покрет Србије, Еколошки устанак, Ново лице Србије и Демократска странка, и то под слоганом „Бирамо борбу“.

Против су Странка слободе и правде, Србија центар (ЦРЦЕ) и странка Заједно, која је, због супротног става, искључила председника свог београдског одбора Ђорђа Микетића и распустила тај одбор.

Нови ДСС је на децембарске изборе у Београду изашао са Покретом обнове Краљевине Србије у коалицији НАДА а у градској скупштини, од 110 мандата, та коалиција је освојила њих седам, односно око шест одсто гласова.

Јовановић је казао да „власт нема намеру да промени било шта за те изборе (2.јуна)“ и да у „тако нечему не може да се учествује“.

„Нема ту борбе, ако учествујете у нечему што је крађа ви сте саучесник у крађи“, додао је он.

Он је додао да ниједан од три захтева опозиције није испуњен, и да „део опозиције прихвата да буде шишан као овца“, пише у саопштењу.