Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Расписаћемо потрагу за лицем које је носило вешала; НОГО: Ја сам тај!

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је навео да ће бити расписана “потрага за лицем које је на протесту у Београду носило вешала”.

“Србија је земља у којој можете потпуно слободно можете да изражавате своје ставове. У Паризу, Москви, Венецуели и неким другим земљама имали смо прилике да видимо и другачије слике, видели смо и да је полиција интервенисала против оних који су изражавали различите ставове. Са друге стране, овде је било нормално да свако ко жели да протестује може да уради било шта, али последњи догађај је нешто што не смемо да дозволимо. Није дозвољено носити вешала, и на тако груб начин вређати слободарски осећај овог народа и подсећати га на она времена када су страдали родољуби и када су нацисти вешали људе који су се борили за слободу ове земље”, навео је Стефановић.

У саопштењу се наводи да ће МУП и надлежно тужилаштво “због великог узнемирења јавности расписати потрагу за лицем које је јуче на протесту присталица Савеза за Србију носило вешала”.

“То није дозвољено у нашој земљи и ми морамо да покажемо да су грађани ове земље већински опредељени за слободарску идеју и да идеја вешала и вешања неистомишљеника никада неће бити идеја која побеђује у нашој земљи“, закључио је Стефановић.

МУП тражи помоћ грађана у потрази за „особом са вешалима“

После министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и МУП се огласило поводом потраге за особом која је носила вешала на протесту у Београду.

У саопштењу се наводи да припадници МУП у Београду, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, предузимају све мере и радње на идентификацији.

МУП је медијима проследило и фотографије млађе мушке особе која је носила вешала.

Такође, упућен је позив грађанима да обавесте полицију уколико знају ко је та особа.