Прочитај ми чланак

Комплетна Скај преписка Шарићевог клана: Имена повезана са Вучићем, Парезановићем

0

У скај преписци нарко дилера Дарка Шарића забележена је још једна његова комуникација са Александром Бошковићем, његовим кумом и припадником криминалне групе.

У истој комуникацији помињу се и Братислав Гашић, министар полиције, али и бивши министар и високи функционер СНС Небојша Стефановић, чије је кодно име Едо. У преписци се поново помиње Маркус, кодно име за Марка Парезановића, припадника БИА, али и Оскар за кога јавност још увек не зна ко је, иако сумња да то може бити председник државе Александар Вучић.

Мирослав Алексић, председник Народног покрета Србије објавио је да детаље скај преписке између криминалца Дарка Шарића и његовог кума Александар Бошковића, такође криминалца.

Алексић тврди да то објашњава Оскара у преписци који га према његовим речима “штити заједно са Маркусом који га је примио у седиштву БИА”.

Иначе, Маркус је кодно име за Марка Парезановића, припадника Безбедносно-информативне агенције. КРИК је објавио да је полиција још 2022. године у кривичној пријави поменула Небојшу Стефановића и начелника БИА Марка Парезановића за помагање Дарку Шарићу.

Стефановић је, према истрази, Шарићу доделио двојицу својих сарадника из полиције да помажу клану, али је и лично достављао поверљиве информације овој групи.

Од Шарићеве групе добио је сат који вреди 17.000 евра, откривају поруке које су криминалци размењивали. Парезановић је наводно криминалцима био пролаз до моћног функционера ког су називали Оскар.

Шта све пише у скај преписци?

У комуникацији између Шарића и Бошковића наводи се да је Гашић (Братислав Гашић прим. аут) питао Маркуса откуд „Бошковић код њега у кабинету“ и поменуо је и Оскара, за кога јавност још увек не знам ко је. Ипак, аналитичари, правници и политичари тврде да би то управо могао бити председник државе.

“Едо (Небојша Стефановић прим.аут) је рекао начелнику УКП да смо ми пријатељи тако да мислим да ће ово бити ок”, наводи се у скај преписци.

Изузев тога, у доказном материјалу Бошковић пише да му је Маркос (Марко Парезановић) читао поруке главног јавног тужиоца за тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића.

“Јер оно го**о Ненадић свим силама лобира да штити гноја и он лично послао белешку за БИА и мене како сам ја Црногорац из Ваљева који је Лазина група, а близак Шарића. То ми је прочитао Маркос”, наводи се у скај преписци.

Гостујући на телевизији Нова, Алексић је објавио да су све „скај“ преписке дошле из Француске и нагласио да је врло занимљиво откуд то сада да се прича о „Рафалима“, метроу, спалионици Винча.

„Откуд ти односи са Француском, откуд тамо председник државе? Ја верујем да постоје људи тамо који су то провалили и видели шта се дешава и да тај Оскар, за кога се сумња да је Александар Вучић као најмоћнији човек у земљи, да они за њега имају многе ствари и којима могу да тргују, да га притискају и уцењују“, изјавио је Алексић.

Вучић није сигуран ко је Оскар

Председник Србије Александар Вучић недавно је изјавио да није потпуно сигуран да ли је он особа коју су чланови криминале групе Дарка Шарића у комуникацији на „скају“ називали Оскар.

„Нисмо стопроцентно сигурни (да сам ја Оскар) иако је изгледало да причају о мени, зато што говоре на много места и о Вучићу“, рекао је председник државе.