Прочитај ми чланак

Александар Вучић је помагао клану Дарка Шарића, он је “Оскар”

0

Странка слободе и правде осврнула се на данашњи текст КРИК-а наводећи да он потврђује да је француска полиција открила да су нарко-клану Дарка Шарића помагали тадашњи министар полиције Небојша Стефановић – кодно име у скај комуникацији Едо и начелник БИА Марко Парезановић – Маркус.

Подсећају да су наредбе добијали од човека чије је кодно име било Оскар. ССП поставља питање зашто нико не сме да каже оно што је апсолутно јасно – Оскар је председник Србије Александар Вучић.

– Александар Вучић је човек који се у Србији пита за сваку ствар. Без њега се не доноси ниједна једина одлука. И апсолутно је јасно да цела машинерија која је помагала клану Дарка Шарића, али која је била подршка и клану Вељка Беливука, није могла да се покрене без Вучићеве одлуке. Не постоји друга особа од које су Стефановић и Парезановић добијали наредбе да раде све што су радили осим Александра Вучића. Оскар је човек кога мафија назива “свемогући функционер“, говори „само један човек који може да реши њихов проблем”? – наводи ССП у саопштењу.

Како додају, Оскар је човек са којим је Шарићев проблем на крају и решен тако што је из судског већа које је одлучивало избачен несаломиви судија Милимир Лукић и замењен другим судијом и тако Дарку Шарићу најпре смањена петнаестогодишња затворска казна, а потом је и пуштен из затвора у који је враћен после нових доказа страних полиција о томе да је из затвора организовао више убистава.

Истичу да Небојшу Стефановића и Марка Парезановића као помагаче нарко-боса Дарка Шарића, којима припадају надимци Едо и Маркус, идентификује и српска полиција у својој пријави од 15. априла 2021. године. И поред тога тужилаштво ни дан данас не покреће поступак против Стефановића и Парезановића.

– Стефановић је, према истрази, Шарићу доделио двојицу својих сарадника из полиције да помажу клану, али је и лично достављао поверљиве информације овој групи. Од Шарићеве групе добио је сат који вреди 17.000 евра, откривају поруке које су криминалци размењивали. Парезановић је наводно криминалцима био пролаз до моћног Оскара у чију власт је Шарић рекао да има поверења када јој се предао 2014. пошто га је претходна власт гонила и подигла оптужницу за шверц пет тона кокаина. Сада, када су испливали сви ови докази, јасно је зашто је Шарић веровао Вучићу – поручују из ССП-а.