Прочитај ми чланак

Станикина сестра: „Не одустајамо док не видимо цео снимак несреће у Дољевцу“

0

Данас се навршавају три године од стравичне саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац у којој је трагично настрадала Станика Глигоријевић, а њена сестра Мирјана Алексић, која је такође повређена кобног дана, каже да породица неће одустати док не виде шта се догодило на спорних два минута снимка без којих је донета пресуда возачу Зорана Бабића, бившег директора "Коридора Србије".

Дејан Станојевић, возач Зорана Бабића, за ког се тврди да је скривио несрећу и да је кобног дана управљао возилом, осуђен је на четири године и шест месеци затвора, иако се од првог дана сумњало да је за воланом службене „шкоде“ тог дана нашао управо Бабић, посебно имајући у виду да су стручњаци коментарисали да је у несрећи задобио повреде специфичне за возача.

Оно што још више забрињава јесте да је судска пресуда Станојевићу уследила иако нико од учесника у поступку није погледао спорни видео снимак саобраћајке на ком се види тренутак када службена „шкода“ удара у аутомобил у ком се налазила Станика Глигоријевић.

Станикина сестра Мирјана каже да су и даље тужни због свега, али да неће дозволити да та туга успори борбу за правду.

„Тужни смо, али идемо даље. Не одустајемо, желим да знам шта се крије иза та два минута. Кога крију, шта крију, то желим да знам. Имамо наде да ће се појавити нови докази али чекамо да се промени власт. Желимо да знамо све и шта се крије иза тих два минут“, каже за „Нова.рс“ Мирјана Алексић.

„Добро сам прошао, још ћу вас гњавити“

Званично саопштење МУП о томе да се догодила поменута саобраћајка уследило је тек 24 сата након догађаја. Тада је речено да је до несреће дошло тако што се возило у којем је био Бабић није зауставило код наплатне рампе, већ је ударило у аутомобил који је стајао у реду за чекање на наплатној станици.

Истог дана Зоран Бабић издаје саопштење да подноси неопозиву оставку на место директора Коридора Србије јер је, како је тада навео, „за њега као човека сасвим довољно то што је изгубљен људски живот да више не обавља функцију на којој је затечен у моменту тешке несреће”. Претходно, међутим, та туга није га омела да путем друштвених мрежа непосредно након несреће назови духовито поручи: „добро сам прошао, још ћу вас гњавити“.