Прочитај ми чланак

СНС у понедељак о ванредним парламентарним изборима?

0

Београд — Како Б92 незванично сазнаје састанак председништва СНС биће одржан највероватније у понедељак, а једна од тема могли би бити и ванредни парламентарни избори.

Ипак, како кажу извори Б92, тренутно је најважније добијање датума за почетак преговора са ЕУ, од чега ће зависити даљи кораци.

Сви детаљи требало би да буду познати у марту.

У СНС кажу да ће одлуке увек доносити у складу са интересом народа, а не на основу страначког рејтинга, али и да ће инсистирати на спровођењу истраге и хапшењу одговорних у аферама Шарић и Галеника.

Иначе, могућност ванредних избора се већ дуго спомиње у јавности, па је тако недавно потпредседник Владе Расим Љајић изјавио да је против њих, али и да не би „ставио руку у ватру“ да их неће бити ове године.

„Ако ће расписивање избора и даље бити главна и свакодневна тема у држави, онда је боље за Србију да се распишу одмах. Најгоре је да читаву годину сви спекулишу о паду владе и ванредном гласању, уместо да се бавимо економијом и суштинским темама за живот грађана“, рекао је Љајић.

На другој страни, министарка за регионални развој Верица Калановић оценила је у четвртак да су приче о превременим изборима „претеране“.

Председник Демократске странке Драган Ђилас затражио је распуштање парламента и хитно расписивање превремених избора.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић каже да нема времена за приче о новим изборима у Србији и да од његове странке у том смислу ништа не зависи.

Председник СДПС и министар трговине Расим Љајић каже да превремени избори нису добро решење и да не верује да једна афера може да сруши Владу.

 

(Б92)