Прочитај ми чланак

СНС смењује Небојшу Стефановића

0

Сви одбори Српске напредне странке су добили налог из централе, читај: од Александра Вучића, да покрену акцију изгласавања захтева за смену министра војног Небојше Стефановића. Овај захтев је прослеђен како одборима по Србији тако и по београдским општинама. У првој верзији ова "спонтана акција" је требало да обухвати и министра здравља Златибора Лончара, али за сада изгледа да то неће бити случај.

Наравно, одбори Српске напредне странке се никада ни за шта нису питали, чак ни за локалне ствари. О томе шта треба да се ради и ко ће да буде на којој функцији наређивали су им такозвани повереници попут Зеље, Маловића, Луке Петровића и сличних. Зато је свакоме јасно да не постоји никаква могућност да било који одбор покрене овакву иницијативу без да им је то речено. Да не говоримо о томе да ће се сви одбори у исто време појавити са истим захтевом!?

Све ово подсећа на времена комунизма и фашизма када су тако кретали захтеви који су оне против којих су спроведени често коштали и главе. И у време Милошевића су социјалисти на исти начин организовали изливе подршке диктатору. Све је наравно пренесено на државној телевизији. Сада ће у цео пројекат бити укључене и приватне телевизије са националном фреквенцијом и таблоиди.

Цела акција се ни мало случајно поклопила са упливавањем Александра Шапића у СНС и преузимањем београдског одбора од Стефановића. Оно што је заиста невероватно је како је Стефановић поверовао да ће сукоб са Александром Вучићем моћи да преживи ако буде ћутао.

Док је он ћутао браћа Вучић су плела мрежу око њега, узимали му најближе и најлојалније сараднике и на крају када су проценили да је доктор Небојша постао Небојша Нејаки, акција је покренута. Акција чији је резултат унапред познат.