Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРИ: Избори су претворени у фарсу и треба их поништити!

0

Избори одржани 21. јуна су се претворили у фарсу у којој је доказано да је у три посто бирачких кутија било убачено више листића од изашлих бирача што је први такав случај од увођења вишестраначја у Србији.

Треба рећи да су тих три посто бирачких места само делић на којима су резултати штеловани, а откривени су јер постоји груба неусклађеност у бројевима. Такође, постоји и груба неусклађеност између републичких и локалних гласова што такође говори у прилог томе да је власт намештала пре свега републички ниво избора. Примера ради, коалиција у којој смо ми изашли на изборе са идентичним називима листе на републичком и локалном нивоу избора има драстичне разлике у гласовима па тако у Чачку имамо 7% локално, Краљево 2,5% локално, Апатин 4,5% локално, Сомбор око 3% локално и тако у још десетак градова и општина, а при томе чак и у тим општинама на републичком нивоу имамо десет пута мање гласова.

Фото: А.С.

Због свега овога наш члан у Републичкој изборној комисији ће гласати против проглашења коначних резултата избора, а сматрамо да би било сврсисходно да сви из опозиције који имају чланове у РИК-у дођу и гласају против. Чињеница је да су ови избори крајње спорни и да их треба поништити!