Прочитај ми чланак

Скупштина: Легендарни говор Кнежевића због којег је добио 4 месеца кућног притвора

0

Неуставним и противзаконитим избором Судског савјета створене су неопходне претпоставке за избор Весне Меденице по трећи пут на функцију предсједника Врховног суда. Контрола над комплетним саставом Судског савјета од стране Весне Меденице претходно јој је омогућила да између осталих реализује поновни избор Бориса Савића на функцију предсједника Вишег суда, Мушике Дујовића на функцију предсједника Апелационог суда, Бранка Вучковића по осми пут на функцију предсједника суда у Котору.

Али све ово јој није било довољно, већ је додатно искористила свој утицај, да њена кума Жељка Јововић буде изабрана за предсједницу Основног суда у Подгорици, како би елиминисала дотадашењег предсједника Зорана Радовића који није припадао њеном клану у правосуђу.

Избор Жељке Јововић за предсједницу Основног суда нимало није случајан, већ се догодио у тренутку док је она судила у поступку посланицима ДФ–а Милану Кнежевићу, Марини Јочић, Милутину Ђукановићу и Бранку Радуловићу. Умјесто да након избора на функцију предсједнице Основног суда, Жељка Јововић додијели предмет неком од судија из поменутог суда, она је одлучила да поступак доведе до краја, на начин што ће донијети осуђујући пресуду посланицима ДФ–а, како би покушала зауставити даље раскринкавање њене куме Весне Меденице у Скупштини Црне Горе.

Уствари, више немамо никакву дилему да је њен избор за предсједницу Основног суда условљен осуђујућом пресудом посланицима ДФ–а.

Јавна је тајна да је Весна Меденица након дискусије Милана Кнежевића у Скупштини изјавила да ће јој лидер ДНП–а платити зато што је оштро критиковао намјеру Судског савјета да је изабере по трећи пут за предсједницу Врховног суда.

Пресуда Милану Кнежевићу само је један од доказа заробљеног правосуђа које је у ове двије године лидера ДНП–а већ једном послало у затвор четири мјесеца, затим му одредило стављање у затвор два мјесеца, потом га првостепено осудило на пет година затвора, да би му на крају одредило и кућни притвор од четири мјесеца.

Не постоји казна у ЗКП–у а да није спроведена на предсједнику ДНП–а и једном од лидера ДФ-а, нити данас у Европи постоји прогоњенији политичар од Милана Кнежевића.

Уосталом, погледајте видео због којег је Милан Кнежевић осуђен на четири мјесеца кућног притвора од куме Весне Меденице.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!