Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ Вучић не схвата да је истрошена роба; политичари су опљачкали Србију

0

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ најавио је могућност постизборне коалиције СРС и Српске напредне странке и поручио да ће, када радикали формирају владу после 24. априла, понудити Александру Вучићу да буде министар иностраних послова.

Вучић прича да га сви воле и да може да разговара са сваким, па ћу да га поставим за министра иностраних послова, нека путује и нека разговара са свима који га воле, да нешто добро учини и за Србију, рекао је Шешељ на митингу у Врању.

Шешељ је оценио да је Вучић, због његове ослобађајуће пресуде, био „распамећен“.

Он сада прича како су мене послали Американци, послала ме Европа да њега руши, као да се овде ради о њему, а не о мени, додао је Шешељ и напоменуо да је Вучић очекивао да ће он годинама бити у затвору.

Истине ради, Вучић ме не би послао у Хаг, Тома Николић да, а послали би ме и Борис Тадић, Бојан Пајтић и Чеда Јовановић. Вучић би ме осудио у Србији, да би онда стално могао да говори како сам ја ратни злочинац, рекао је Шешељ.

Он је поручио да СРС не жели да Србија постане чланица Европске уније, али да је за договор са ЕУ под једнаким условима, као равноправан партнер и са могућношћу интеграције са Русијом.

Шешељ је критиковао бивше власти за које је рекао да су урушавале Србију, али је власт СНС оптужио да је „земљу довела до расула“.

Вучић зато не схвата да је после четири године истрошена роба и да онима које је слушао више не треба, рекао је Шешељ.

Он је оценио да је Тадић водио лошу политику према Косову, али да је Вучић допринео томе да Србија призна скоро потпуно независност Косова и да фали још само сагласност за столицу у Уједињеним нацијама.

Шешељ је критиковао и економску политку Владе Србије, као и субвенције које су бивше и ова власт давале странцима за отварање нових радних места по Србији, посебно апрострофирајући Врање, за које је рекао да ништа у њему не ради захваљујући лошој политици Вучићеве владе.

Шешељ је рекао и да је председник Сребије Томислав Николић срамота за Србију, јер је добио факултетску дипому, а није положио ниједан испит.

Да ли ће ова власт бити промењена зависи од вас, да ли ће се то догодити 24. априла или на наредним изборима који ће бити веома брзо, зависи искључиво од грађана Србије, рекао је Шешељ.

ФОТО:  pravda.rs

ФОТО: pravda.rs

Шешељ: Српски радикали су најпоузданија политичка опција!

Српска радикална странка одржала је јуче протестни митинг у Крушевцу пред око 2000 окупљених грађана. На митингу су говорили: председник расинског окружног одбора Момчило Дувњак, генерал Божидар Делић, потпредседник странке Зоран Красић и председник, проф. др Војислав Шешељ.

Војислав Шешељ је констатовао да су српски радикали тренутно најпоузданија политичка опција за коју грађани могу да се определе на изборима. Српска радикална странка је једина озбиљна странка на политичкој сцени, која је против Европске уније и која се залаже за интеграцију Србије са Руском Федерацијом.

Шешељ је објаснио да 30% свих кредита и бесповратне помоћи коју нам додељује Европска Унија остаје у земљама Уније, док остатак отимају српски политичари. Народу преостаје само да враћа дугове које праве неспособни и корумпирани политичари.

Спољни дуг Србије повећао се за скоро 10 милијарди евра, а укупно задужење Србије данас је преко 25 милијарди евра. Неопходно је што пре обуставити процес европских интеграција како би се избегла тотална економска пропаст Србије.

(Н1)