Прочитај ми чланак

Опозиција тражила минут ћутања за страдалог из Трајала, СНС одборници то одбили

0

У среду је у Крушевцу одржана конститутивна седница Скупштине на којој су одборници изабрали ново руководство. Шеф одборничке групе Крушевац против насиља Бранислав Бата Адрић, у свом првом обраћању позвао је све присутне у сали да устану и минутом ћутања одају почаст настрадалом младићу у фабрици “Трајал” из Крушевца, међутим, одборници владајуће већине нису желели то да испоштују.

Средином јануара у фабрици “Трајал” у Крушевцу дошло је до експлозије у којој је један младић изгубио живот. Део одборника у скупштини тог града очекивао је да ће, због тога што се трагедија десила само две недеље раније јучерашња конститутивна седница Скупштине Крушевца почети минутом ћутања, међутим то се није десило.

“Чињеница је да је та трагедија потресла грађане Крушевца. Како је трагедија још свежа у сећањима грађана, без намере да трагедију експлоатишемо у било какве политичке сврхе имали смо идеју да једним гестом, захтевањем минутем ћутања одамо пошту”, каже за портал Нова.рс народни посланик и одборник у Скупштини града Крушевца Срђан Миливојевић.

Како владајућа већина није позвала да се одржи минут ћутања, у свом првом обраћању шеф одборничке групе Крушевац против насиља Бранислав Бата Андрић учинио је то уместо њих.

“Пре него што будем било шта рекао, предложио бих да овде сви присутни, минутом ћутања одамо почаст трагично настрадалом детету у фабрици Трајал”, казао је Бранислав Бата Андрић

Међутим, нису сви устали, одборници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије остали су да седе у одборничким клупама.

“У Крушевцу се десила велика трагедија у фабрици наменске индустрије “Трајал” том приликом један осамнаестогодишњак, дете на прагу живота је изгубило живот. Био сам шокиран чињеницом да одборници СНС и СПС, оних који чине владајућу већину није пало на памет да устану, устали су само одборници Крушевца против насиља, један одборник Двери и одборници испред коалиције НАДА“, објашњава Миливојевић.

 Подсећамо, трагедија у којој је осамнаестогодишњак изгубио живот, догодила се око девет часова 16. јануара у фабрици „Трајал“ у Крушевцу у погону за мешање ракетног горива. Прво је дошло до експлозије а потом и пожара.

У несрећи је још четворо радника повређено, троје је превезено у крушевачку Општу болницу а једна радница на Војно медицинску академију у Београд.