Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Двери-ДСС нису прешли цензус, али Aмериканци диктирају резултате избора

0

РИК је по налогу СAД фалсификовао резултате избора, не знам зашто је Вучић устукнуо пред америчким амбасадором, тврди за Недељник лидер радикала Војислав Шешељ, који се уз Сашу Радуловића сматра највећим изненађењем ових избора.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Резултати избора говоре да ћемо за две године поново имати ванредне парламентарне изборе, а можда и раније, оценио је у краћем разговору за Недељник лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Радикали су уз покрет „Доста је било“ Саше Радуловића свакако највеће изненађење избора, јер се након четири године враћају у парламент. Шешељ ће нам без обзира на тај велики успех, рећи да није задовољан, те да су очекивали више гласова.

Шеф радикала тврди да је РИК по налогу СAД фалсификовао резултате избора.

„Двери-ДСС и ова Тадићева коалиција са Чедом и Чанком нису прешли цензус, али Aмериканци диктирају резултате избора. РИК је све време радио за Aмериканце. Aмерички амбасадор је руководио радом РИК-а, прво је био код демократа, а онда је звао Вучића. Три дана их није било нигде, а онда су некако успели да угурају Тадића, а да би Двери-ДСС прешли цензус, морали су да организују поновљене изборе“, тврди Шешељ.

Он је нагласио да још не зна зашто је Вучић устукнуо пред америчким амбасадором.

„Aмерици очигледно треба Вучић, а очигледно и Вучићу треба Aмерика“, навео је лидер радикала.

Шешељ је одбацио спекулације да је у постизборном процесу радио за Вучића против остатка опозиције. Он је паролу „Шешељу, Вучићу“ са протеста опозиције оценио као „смешну“.

„Вучић и ја нисмо исти“, додао је лидер СРС-а.

На опаску да се по политичким кулоарима спекулише да ће бити Вучићев „омиљени опозиционар“ или ће можда пре бити оштра опозиција, Шешељ одговора:

„Ми ћемо бити љута опозиција Вучићу. Нема никакве сарадње са СНС-ом на републичком нивоу, а на локалу препуштамо нашим одборима да сами одлучују с ким ће правити постизборне савезе.“

Упитан да ли се након избора чуо с Вучићем, наш саговорник је одговорио одречно. Идентично је одговорио и на питање да ли има неки савет за Вучића с ким да формира нову владу.

„Да ме је Вучић слушао, никада не би отишао из СРС-а, никада не би напустио српску националистичку политику и радикалску идеологију.“

У разговору са Шешељом, наравно, неизбежан је био и председник Србије Томислав Николић.

„И ови избори су показали да Николић више нема никакав значај у Србији. Чак се ни Вучић није ослањао на Николића, већ је сматрао да уопште не треба да се појављује у кампањи. Појавио се само на митингу свог сина у Крагујевцу, а сад читам у новинама да му је и син изгубио“, каже Шешељ.