Прочитај ми чланак

Шешељ: Албанци се плански исељавају са Косова и Метохије

0

seselj konferencija

Српска радикална странка покренула је преко интернета петицију под насловом „Зауставимо медијски мрак“. Од слома комунизма 1990. године до данас медијска цензура у Србији није била израженија.

 „Ми смо дубоко незадовољни контролом коју власт остварује над свим медијима, а посебно над електронским медијима са националном фреквенцијом. Једноставно тешко можете наићи на дисонантне тонове у односу на вољу режима. Наравно, има критике одређених поступака режима, али немогуће је наићи на темељиту и суштинску критику, на критику оне врсте која би довела у питање даљи опстанак режима,“ истакао је др Шешељ и додао:

 „Још 4. децембра покренули смо, на нашој конференцији за штампу, акцију раскринкавања криминалних радњи везаних за приватизацију Железаре Смедерево. Иако смо изнели читав низ података, о којима ових дана можете да читате у новинама, режим је тада забранио да ти подаци доспеју у јавност и ниједан медиј није пренео ни једну једину реч.

Најновији потези Владе Републике Србије по питању „Сартида“ показују да и даље влада нема пред собом сасвим одређен и јасан циљ како управљати Железаром и заносе се идејом да могу да нађу менаџере који ће уместо њих управљати тим комбинатом од стратешког значаја за Србију.

Ако они сами немају те стручњаке, то је разлог више да идемо на изборе. Ми имамо људе који су сутра спремни да преузму „Сартид“ у своје руке и да обнове производњу без икаквих криминалних аката и без криминалне делатности.“

Српска радикална странка позива све грађане који патриотски размишљају и желе демократску Србију да се прикључе потписивању ове петиције и да на тај начин покажу масовно немирење са начином функционисања садашњег режима и са поступцима које он чини на штету грађана Србије.

Србин-инфо: Како коментаришете последњу фазу имплементације Бриселског споразума, у оквиру које је српско правосуђе на Косову предато приштинским властима?

Проф. др Војислав Шешељ: Па садашња власт, влада Александра Вучића, убрзано испуњава задатке које је добила од Европске уније, и а конто којих је дошла на власт. Један од тих задатака је да се комплетно судство преда Шиптарима, а народу пажњу настоје да замажу, да му замажу очи, тако што кажу – договорено је колико ће бити Срба судија а колико Албанаца судија. Као да је то важно. То уопште није важно. Важно је ко контролише те судове.

seselj govori srsТе судије ће заклетву полагати пред Атифете Јахјагом, је ли се тако зове та њихова наводна председница тамо? То је суштина. Судови суде по вољи централне власти. Кад кажем централна власт, она подразумева законодавну, извршну и судску. Судска власт ће бити централизована. Врховни суд је у Приштини. Срби су апсолутно незаштићени у правосудном систему.

Немци су направили цели списак својих захтева од Александра Вучића. А њему је иста судбина, испунио он те захтеве, не испунио. Ако не испуни захтеве, рећи ће због тога да га пуштају низ воду, а ако испуни захтеве, пустиће га низ воду зато што више ништа од њега и не очекују, што спремају нову гарнитуру.

Тако се понашају. А ово што је Србија сад заинтересована да се регулише статус Трепче, или бране Газиводе, е то није важно да се о томе разговара, или што би рекао амерички министар Кирби, нису важна имовинска питања, важно је да ви направите зидане граничне прелазе, да признајете сва документа, личне исправе Албанаца, да дакле признате фактички да је Косово држава.

А то што нећете званично рећи – признајемо ту државу и што нећете послати амбасадора под пуним именом и презименом у званичном статусу као амбасадора, кога то интересује.

Овако се стварају услови да по америчкој вољи Косово добије и двотрећинску већину у Генералној скупштини Уједињених нација. А томе свему помаже и Влада Србије. Помагала је и Тадићева власт, али ова је све то убрзала. Раније је критиковала Тадићеву власт због предаје Косова и Метохије, а онда је десет пута горе ствари урадила након што је Тадић оборен са власти. Имате ли још питања? Изволите.

Који су главни разлози да се баш сада Албанци исељавају с Косова?

Проф. др Војислав Шешељ: То је сад друго питање. Ја мислим да је то организовано све и да на тај начин Албанци убрзавају Европску унију на одређене акције. То су акције против Србије. То су акције чији је циљ да Србија омогући Албанцима који напуштају Косово и Метохију да се настањују у друге делове Србије, као наши држављани, јер их Србија као такве признаје и многи су добијали пасоше. А друго, то је притисак на Европску унију од стране Албанаца, да се убрза поступак укључивања Косова у Европску унију, у пуноправно чланство. И ако икада дође, а ја не верујем да ће доћи до уласка Србије у Европску унију, али ако икада дође до тога, онда ће они рећи: Србија и Косово улазе заједно у Европску унију. То очекујемо.

Е сад, постоје и објективни разлози, свакако. Тамо је економска криза и социјална беда још израженија него у Србији. Мафија отворено влада Косовом и Метохијом. Много је израженија мафија него у Србији, у сваком погледу све је горе и теже. И ти социјални разлози могу бити, наравно, веома важни. И раније су били прилично важни кад је реч о одласцима Албанаца у иностранство. Али, уместо да им помогне Вучићев режим, да се што пре дочепају Европске уније, он их спутава, он их зауставља на граници.

Овде можете потписати петицију: http://www.peticije24.com/109996

stop medijskom mraku

(Србин.инфо, Теша Тешановић)