Прочитај ми чланак

Гајић: Србија да одмах напусти Парламентарну скупштину НАТО

0

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ Владимир Гајић изјавио је данас да би Србија одмах требало да напусти Парламентарну скупштину НАТО после додељивања самопроглашеном Косову статуса посматрача у тој организацији.

„Они нам директно раде о глави и то је непријатељско окружење, а ми седимо тамо да би они као чули наш глас. Њих наш глас не интересује нити их занимају аргументи. Србија нема шта да тражи у тој организацији. Не знам ни зашто смо постали члан Парламентарне скупштине НАТО и то после бомбардовања“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је додељивање статуса посматрача у Парламентарној скупштини НАТО утешна награда за „Косово“, јер очигледно постоје проблеми око пријема у Савет Европе и одлаже се министарска конференција.

„Од Аљбина Куртија се тражи да формира Заједницу српских општина, што он никад неће учинити. Пријем ’Косова’ у Савет Европе би био непријатељски акт према Србији“, рекао је Гајић.

Гајић је рекао да је усвајање резолуције УН о геноциду још једна у низу акција којима се врши притисак на Србију и да је циљ стигматизација Срба, а потом и ревизија Дејтонског споразума.

„Србија мора да буде одлучнија и да изађе из сопствених заблуда и да повуче озбиљније потезе. Парадокс је да су спонзори резолуције државе попут Немачке и Руанде због чијих геноцида су претходне две резолуције донете једногласно, као и Белгија која је убила 13 милиона људи у Конгу. На нашој страни су биле бивше колоније, а садашње колоније су биле против нас“, навео је Гајић.

„Територија Босне и Херцеговине је скоро 30 година под колонијалном управом и за тих 30 година међународни фактор није учинио ништа нити има успеха у стварању услова за суживот ентитета који чине БиХ“, додао је Гајић

Гајић је рекао да су већи део кампање за локалне изборе прекриле велике теме попут уласка „Косова“ у Савет Европе и резолуција УН, па је за локалну политику било мање интересовања грађана.

„Наше друштво није развијено тако да су грађани заинтересовани за локалне теме јер је држава централизована и зато локалне самоуправе морају имати веће надлежности, а да би се то догодило држава мора да буде децентрализована“, закључио је Гајић.