Прочитај ми чланак

Шаровић: Режим крије три дела споразума из Брисела

0

nemanja-sarovic

БЕОГРАД – Српска радикална странка је анализирала споразуме које је Александар Вучић потписао у Бриселу, каже се у новом саопштењу СРС.

Поражавајуће је да је Заједница српских општина која би требало да буде успостављена у ствари удружење грађана које ће функционисати у складу са уставом и са законима такозване државе Косово, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке.

Представници режима обмањују јавност када тврде да се тим споразумом ни на који начин не признаје лажна држава Косово, истакао је Шаровић и додао да свако ко прочита споразум може да види да се на 14 или 15 места помињу закони самопрокламоване државе Косово и уставни суд Косова, који ће, између осталог, вршити надзор над читавим споразумом, а да се Република Србија не помиње ни на једном једином месту. Надлежности које су Бриселским споразумом предвиђене за Заједницу српских општина су надлежности локалне самоуправе на целој територији окупираног Косова и Метохије, и ништа више од тога, истичу радикали.

 

Остала три споразума нису доступна јавности, па Српска радикална странка захтева од представника режима да хитно објаве и споразум о телекомуникацијама и споразум о енергетици и споразум о мосту на Ибру, али и да се прекину преговори са Европском унијом, јер слепим испуњавањем свих услова који долазе из Европске уније већ 15 година уништавају државу и народ.

Извор: Правда