Прочитај ми чланак

Први човек Телекома брани директора који је напао Тепић

0

Није паметно то што је Драшко Марковић урадио, али се ништа страшно није десило, рекао је Предраг Ћулибрк, генерални директор Телекома, одговарајући на питање да ли ће нешто предузети против извршног директора за људске ресурсе у тој компанији који је отео микрофон Мариники Тепић, вређао је и онемогућио јој да одржи конференцију за новинаре.

“Није паметно то што је урадио, али мислимо да се ништа страшно није десило. Он није вређао Маринику Тепић ни по једном основу, па само могу да кажем да је Тепић била поново у дворишту Телекома. Ту ради 2000 људи, узнемирени су због присуства новинара. Радићемо свој посао, фокусираћемо се на резултате. Госпођу Тепић нико неће дирати”, рекао је Предраг Ћулибрк.

Подсећамо, Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде и бивша народна посланица, пре два дана онемогућена је да приведе крају конференцију за новинаре посвећену малверзацијама у Телекому. Њој је микрофон отео Драшко Марковић, извршни директор за људске ресурсе у Телекому, функционер СНС и бивши радикал, и поручио окупљенима: “Удаљите се, склањајте се испред Телекома”.

Он је Тепићевој рекао да “ради за Ђилака и Шолака”, да “упада у телевизију са Бошкићем” и слично. Конференција је потом завршена. Конференција се одржавала испред седишта Телекома, који је већински у државном власништву, односно свих грађана Србије.

Судећи по наводима Тепићеве на Твитеру, података са сајта Агенције за борбу против корупције, али и медијске архиве, Марковић је члан Главног одбора СНС, а тренутно обавља функције извршног директора за људске ресурсе у Телекому и члан је Извршног одбора у тој компанији. Члан је Скупштине ФК Црвена звезда.

Према подацима са сајта Агенције, његова плата у Телекому износи 400.751 динара.