Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ У МАКЕДОНИЈИ – опозиција износи нове „бомбе” против власти

0

skoplje 660

Свакодневни протести распирују политичку кризу у Македонији. Власт оптужују за лошу истрагу о убиству новинара Николе Младенова и прикривање информација. Пријаве против неколико демонстраната

У АТМОСФЕРИ све веће политичке кризе у Македонији „увођењем“ свакодневних антивладиних протеста у земљи, лидер опозиционог Социјалдемократског савеза (СДСМ) Зоран Заев у четвртак је објавио нову „бомбу“ из серијала прислушкиваних телефонских разговора којима додатно власти оптужује за намерно прикривање кључних информација у истрази погибије новинара Николе Младенова.

– Поступак у истрази после смрти Младенова, од које су прошле две године, вођен је непрофесионално са намерним прикривањем кључних информација. Јавно тужилаштво је поступак затворило као несрећни случај – рекао је Заев.

Уз најаве нових протеста, у међувремену је објављено да је Основно јавно тужилаштво у Скопљу од МУП примило кривичну пријаву против четири лица, за почињено кривично дело „учешће у маси која спречава службено лице у вршењу службеног деловања“, извршених током протеста испред зграде владе.

Помоћник министра унутрашњих послова Македоније Иво Котевски у четвртак је потврдио да су поднете и прекршајне пријаве против два приведена лица због учешћа у протестима испред здања македонског парламента.

Котевски је изјавио да „насилни протести“ нису били пријављени полицији, тако да „формално не постоји ни организатор“.

– Да ли се неко скрива иза насиља која су се догодила, не можемо да кажемо у овом тренутку. Разговарано је са четворицом приведених, али они у овом тренутку истраге не дају никакве релевантне информације, ни ко их је позвао ни ко је све организовао – рекао је Котевски, изразивши наду да ће судски поступак открити „ко је организатор и ко стоји иза насиља над полицијом“.

(Вечерње Новости)