Прочитај ми чланак

Повратак Шешеља у јулу ипак неизвестан

0

Вест да се Војислав Шешељ у јулу сигурно враћа из Хашког трибунала, нажалост није тачна. Како је редакцији „Србин.инфо“ потврђено у Српској радикалној странци, не постоје гаранције да ће антисрпски суд на лето ослободити првог човека СРС.

– Ову информацију је објавио портал „Телеграф“, пренели су је и други медији, али нажалост није тачна, нити било ко из наше партије зна када ће Шешељ бити пуштен – каже за Србин.инфо Миљан Дамјановић, председник СРС одбора Стари Град. – Иако би првостепена пресуда Хашког трибунала требало да буде у јулу, веома лако може да се деси да се она поново одложи за септембар или неки наредни месец. Подсетићу вас да је пресуда већ са марта померена за јул.

Наш саговорник истиче да медији у Србији писањем о повратку Шешеља заправо желе да скрену пажњу домаће јавности са „проблематичних тема“, које креира нова Влада.

– Једна од тих тема је и руковање Томислава Николића са такозваном председницом Косова. Праксу ДС спиновања информацијама, наставила је и нова власт. Пред сваке изборе медији пласирају сличне изјаве, дају људима лажну наду о повратку Шешеља, а онда их баце у апатију. Једно је сигурно, лидера радикала у затвору држи власт из Београда, како претходна тако и ова. Ђинђић је иницирао писање лажне оптужнице, Тадић молио да га не пуштају, а „кумови“ Вучић и Николић га издали.

Дамјановић подсећа и да ће се 24. фебруара навршити десет година од када први човек СРС лежи неопрвдано оптужен у Хашком казамату.

– Треба истаћи и да је вест о томе како је Шешељ одбио да прими министра и члана Српске напредне странке Николу Селаковића апсолутно нетачна, јер такав захтев од стране власти у Београду није ни добио. И овај случај најбоље показује каква се хајка води против лидера радикала, иако је и даље у затвору – закључује Дамјановић.

(Србин.инфо)

 

Шешељ није дао интервју, Телеграф је измислио то је покушај да се скрене пажња са праве теме, да Николић преговара са Јахјагом око предаје севера косова Шиптарима.
Уместо да медији пишу о истинитим темама – злочинима Шиптара над Србима на Космету, они стално спинују јавност са лажним темама и полуистинама, те тако  чак и злоупотребљавају  Шешељево заточеништво у Хагу да прикрију своју издају Космета , односно продају Западу.
То пре свега ради Вучић који је заменио Ђиласе те сад он као Ђилас некада, контролише медије у Србији те спинује српску јавност са полулажима и бомбастичним вестима који су за једнократну употребу и одмах се заборављају.

председник СРС одбора Стари Град Миљан Дамјановић