Прочитај ми чланак

Посланик СНС парадира са оружјем, а није ни служио војску (ФОТО)

0

Поводом Дана Војске Србије - армија је на војном аеродрому у Батајници показала своју способност. У многобројним дисциплинама учестовало је више од 5.000 припадника система одбране, приказано је ново наоружање, ваздухоплови, тенкови, ракетни и артиљеријски систем.

Своју способност показао је и народни посланик СНС Душан Радојевић који је позирао испред борбеног возила са пушком у руци. То је изазвало гомилу негативних коментара на друштвеним мрежама, пре свих суграђана – војника који су деведесетих година ратовали на простору бивше Југославије, а огласиле су се и поједине политичке странке.

Историчар Горан Давидовић редовно је био позиван на ратишта деведестих година, пише ОзонПресс.- Једна моја ратна фотка из „изгубљене“ младости, моје и многих који нису имали ту срећу да преживе…и једна позерско-пропагандна фотка позера и тзв. народног посланика .. Вређа и боли бре…. Ни војни рок није одслужио, дуг према држави… а држи и позира, шта ли већ му значи ова поза и ко му бре даде да се игра са пушком – написао је наш историчар Горан Давидовић, а потом додао:

– Не кајем се што сам бранио, због неких других ствари да … па укључујући и овакве слике људи који би кад би се запуцало први побегли…јер не знају шта је рат, погибија друга, рођака, самоубиство ратног друга због немаштине и небриге државе према њима, заборава….широка је то тема за расправу – написао је Давидовић.Огласила се и потпредседница чачанског Градског одбора Народне странке Виолета Марковић.

Фото: Instagram/printscreen

 

– Народни посланик из Чачка објавио је ову фотографију, не схватајући колико вређа осећања свих који су се борили за ову земљу! Вређа породице погинулих, ратне војне инвалиде, а и оне који су имали срећу да се врате кући неповређени.Деценија страховања за кума, браћу, пријатеље, комшије… Само да се живи врате. Све њихове неиспричане приче, све оно што никада нису рекли, а боли и дан данас… Стало је у ову једну слику.

Желим да мислим да не зна шта ради, али то не умањује страхотну поруку слике. Добар смо ми народ, када преко свега овога прелазимо. То могу само људи који носе добро у себи.А теби млади човече нека ти Бог да памети да схватиш шта радиш – написала је Виолета Марковић.