Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИЦИ ДВЕРИ спречили принудно исељење породице на Дедињу

0

Народни посланици Двери одбранили су самохрану мајку Јулијану Терек од исељења, а у гурању са полицијом, народни посланик Срђан Ного, оборен је на земљу.

Народни посланици српског покрета Двери, Марија Јањушевић и Срђан Ного спречили су јуче избацивање самохране мајке и њеног сина студента из њиховог дома у улици Виле Равијојле бб на Дедињу, у којем породица живи већ 27 година.

Судски извршитељи покушали су насилно, уз помоћ читавог кордона полиције, да избаце породицу, али после вишесатног отпора народних посланика и окупљених грађана, одустали су од те намере, са најавом да ће опет доћи у понедељак.

„Оно што је најважније је да људи схвате да је ово постала наша свакодневица. Ово ће се сваког дана дешавати широм Београда. Заиста више немам речи како да све ово опишем, на који начин да људе пробудимо да схвате шта се дешава, да се осврну око себе. Ово се дешава сада можда још негде на другом крају Београда, где ми нисмо стигли да помогнемо“ – изјавила је народни посланик Марија Јањушевић, која је све време била на лицу места и бранила породицу од избацивања на улицу.

Такође, она је изјавила да ће позвати све своје колеге из Скупштине да заједно направе Закон о личном банкроту.

Народни посланик Срђан Ного је рекао да општина има могућности и начина да реши ту ситуацију, али да просто није било жеље и воље. Додао је да неко жели да искористи шта му садашњи Закон о извршењу и обезбеђењу пружа и да на тај начин дође до ексклузивне локације на Дедињу.

„Држава не треба да производи и ствара бескућнике и не може да избацује људе без последица. Општина не представља на тачан начин чињенично стање и постоје одређене обавезе у међународним уговорима које је држава ратификовала, а који се односе на то да држава не може безразложно да подиже кирије, што је овде био случај и тако је настао спорни дуг. Породица живи у уметничком атељеу и они ту и раде и бораве.

У оном тренутку кад су право и правда у сукобу, право мора да се прилагоди правди. Људски живот и достојанство важније је од било чијег економског интереса“ – закључио је Ного.

После неколико сати борбе, посланици српског покрета Двери успели су да одложе избацивање двочлане породице на улицу за понедељак и најавили су да ће и тада дођи да спрече судске извршитеље у њиховој намери.

Информативна служба Српског покрета Двери