Прочитај ми чланак

ПОКС ухватио лопове: Ово су поименице људи који краду изборе за СНС у Новом Саду

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) обавештава јавност да је након резолуције парламента ЕУ о изборној крађи у Србији и захтева за формирањем комисије која би то истражила, кренуло прикривање трагова и уништавање доказа у Новом Саду, уз помоћ нове миграције гласача.

Највећих малверзација са уписивањем фиктивних гласача са лажним пребивалиштима је било у приградским насељима Каћ и Буковац, али и на Лиману у урбаним срединама. Више стотина кућа широм Новог Сада предвиђених за једну породицу је имало између 20 и 50 уписаних гласача. Сада је у току исписивање тих људи из бирачког списка и уписивање на друге локације.

„Властима мора бити јасно да опозиција неће изаћи ни на једне изборе док се не спроведе до краја истрага око изборних малверзација. Захтеваћемо увид у бирачки материјал који се по закону мора чувати у депоу РИК у Скупштини Србије и из њега ћемо лако доказати да стање које је било у бирачком списку на дан избора, драстично одудара на многим бирачким местима од стања које је сада, и то за само неколико месеци. Ово што сада раде, исписују лажне гласаче и пребацују на друга места ће бити само нови доказ тужилаштву за кривичну пријаву коју смо већ поднели у Новом Саду. Сумњамо да се ово догађа и у Београду“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Покушајима да заташкају изборну крађу и униште доказе, СНС се само дубље увлачи у проблеме и отежава себи ситуацију. То виде и њихови припадници који нам достављају доказе и информације у намери да се амнестирају од одговорности након промене власти“ – додао је Михаиловић.

ПОКС обавештава јавност да су према инсајдерским информацијама, најодговорнији за прикупљање и упис фиктивних гласача у Новом Саду по налогу СНС, два блиска сарадника Звонка Веселиновића, познатог контроверзног бизнисмена који је на црној листи многих земаља, Урош Лончар, директор ЈКП „Водовод и канализација“ у Новом Саду и Марко Босанац звани Боске, власник компаније Монтоп која има чист профит од државних послова изражен у десетинама милиона евра.