Прочитај ми чланак

Под шапом Вашингтона

0

256414024508804b485506742197387_v4big

Мило Ђукановић је кренуо на ва-банк. САД гурају Црну Гору у НАТО и Подгорица више не може да се извуче. Раније су обични Црногорци често говорили „Нас и Руса двеста милиона“. У последњих пет година Ђукановић се својски труди да промени свест својих сународника, упорно им дајући антируске вакцине. Сада је, очигледно, у моди нов израз. „Нас и Американаца – 300 милиона“.

Све је јасно: Обама, Пентагон и ЦИА желе да заувек затворе рупу у систему НАТО-а. На Јадрану су већ сви у Алијанси: Словенија, Хрватска, Албанија. Треба још само да се прими Црна Гора и да се од ње направи велика војно-поморска база и још неколико савремених аеродрома. После тога ће постојати потпуна контрола над Средоземним морем, Северном Африком и Блиским Истоком.

Бела Кућа и Пентагон хоће да остваре још један важан циљ – да Црну Гору раздвоје од Русије, да из ње истерају комплетан руски бизнис и да прекину туризам из Руске Федерације. Многобројним америчким војницима и официрима који сада служе негде врло близу Црне горе потребно је да после војних операција у Авганистану, Ираку и Сирији имају где да се одморе. Уштеда за транспорт је огромна. Не треба да се заборави да америчка војна лица примају пристојне и дневнице, и новац који се добија када одслуже цео рок. Тако да ће следећег лета, када се ослободе од непријатних гостију, џиај-и моћи да попуне све хотеле на Јадрану. Момци су млади, пара много, неће жалити да дају за забаву.

Ђукановић, се све време своје владавине држао проамеричке политике, чврсто пробијајући себи пут у Алијансу. Говорио је да воли Москву и Русију, а у ствари он одавно воли само САД, амерички долар, евро и НАТО. Тим пре, што су господину Ђукановићу и Вашингтон и Брисел поодавно обећали да ће „црногорски престо“ његов бити док је жив, али за базе и аеродроме за Алијансу. Ето то би се звала успешна размена!!!

Извор: Фонд стратешке културе