Прочитај ми чланак

Парадајзом на Владу Србије: Српски сељаци љути – паори приморани да га бацају!

0

Представници Синдикат паора и индивидуалних пољопривредних произвођача у оквиру синдиката Слога изразили су данас незадовољство односом државе према пољопривредницима и испред Министарства пољопривреде просули гајбице парадајза.

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић рекао је да је пољопривреднику потребно 25 динара да произведе парадајз, а да се он у Србију увози за 11 динара, па су паори приморани да побацају парадајз, јер немају шта да раде с њим.

Булатовић је новинарима испред Министарства рекао да се парадајз увози из Албаније по цени од 11 динара и да је то могуће јер у Албанији држава стоји иза пољопровредника.

– Зашто то не може Србија, јер ово Министарство нема времена да се бави пољопривредом, али има места да министар буде први на листи Српске напредне странка – рекао је Булатовић и поручио да ће се „борити за парадајз и пољопривреду“.

Председник синдиката Слога Жељко Веселиновић рекао је да су они покренули Синдикат паора и да су прошли пут од министра Бранислава Недомовића тражили разговор, а да је он изнео лажи.

Он је додао да је министар најавио да у Србији неће бити глади.

– Неће за њих, али сам забринут да ће бити глади за обичне људе – поручио је Веселиновић и рекао да ће наредних недеља уторком држати конференцију за новинаре док не окупе озбиљан број паора, после чега ће министар морати да разговара са пољопривредницима.