Прочитај ми чланак

ОПШТИ ХАОС И ЗАМАЛО ОПШТА ТУЧА: Љутња одборника Двери и глума СНС функционера!

0

На седници Скупштине града Чачка, данас поподне је дошло до туче, интервенисала је и Хитна помоћ због наводне повреде председника Скупштине града Игора Трифуновића, а седница је прекинута до даљег.

Био је то повод да почне замало општа туча, песничење и гурање међу одборницима.

Током овог инцидента Трифуновићу је по његовој причи повређено око, због чега је интервенисала и Хитна помоћ, па је пребачен на Ургентно одељење чачанске болнице.

СНС: Дивљачки напад

Шеф одборничке групе СНС у Скупштини Чачка Милун Тодоровић изјавио је данас да се Трифуновић тренутно налази у болници у Чачку, да је свестан, да му је повређено око и да му је измерен висок притисак.

– Осуђујемо сваку врсту дивљачког напада. Ово је један од преседана у нашем локалном парламенту, када су поједини одборници опозиције покушали и физички да се обрачунају са председником, секретаром градске скупштине и члановима градског већа.
Одборничка група СНС поднеће кривичну пријаву против изазивача нереда, а истражни органи ће даље спровести процедуру.

Скупштина града Чачка, која је у среду била обележена бизарним моментим, попут истовременог обраћања одборника са две говорнице у сали, једном регуларном, и другом накнадно убаченом, и данас је настављена у сличном стилу, уз одлагање од јутрос за поподне, једном паузом, две говорнице и ломљењем микрофона.

Седница је одмах по почетку поново била прекинута због инцидента.

Председник Скупштине града Игор Трифуновић је, одмах након излагања председнице Савета за статут града Бранке Павловић, о новом пословнику о раду скупштине, отворио претрес у начелу, не дозвољавајући одборницима Двери да рекламирају повреду пословника.

Одборници Двери су због тога негодовали, блокирајући скупштинску говорницу и сто за којим седи председавајући.  

Трифуновић је једном броју одборника Двери изрекао опомене, а затим је дошло до гурања међу одборницима и ломљења микрофона. 

На дневном реду 14. седнице налази се предлог новог пословника о раду, на који су одборници опозиције поднели више од 1.100 амандмана, а Савет за статут града одбацио је велику већину. 

Двери: Тражимо оставку Игора Трифуновића и ванредне градске изборе у Чачку

СНС мисли да може и у Чачку да прође са батинашима и насиљем, али неће моћи.

Упркос данашњој јавно израженој жељи одборничке групе Двери за нормализацијом рада градске скупштине – чачанска власт је одбила све наше предлоге. Иако смо понудили решење како да се изађе из ове политичке кризе, власт је наставила са кажњавањем одборника опозиције и новим искључивањима са седнице. На крају је председник скупштине града Игор Трифуновић укинуо расправу о новом пословнику и на тај начин забранио свим одборницима опозиције да уопште говоре. То је била кап која је прелила чашу, након које је кренуо физички напад градског већника СНС Душана Радојевића на одборнике опозиције и личне увреде и псовке од стране одборника СНС Миодрага Јаћимовића упућене шефу одборничке групе Двери Александру Танасковићу.

Јасно је да су челници власти од почетка желели инцидент за који би биле оптужене Двери и који би у други план бацио њихово правно насиље, бахатост и безобразлук председника скупштине Игора Трифуновића. Посебно је трагикомична глума Игора Трифуновића са Хитном помоћи која је дошла по њега јер је као повређен у инциденту, а сви ТВ снимци лепо показују да се све време смеје, плази и цинично добацује док се опозиција бори за минимум својих права на реч.

(На фотографијама ГЗС које достављамо у прилогу се види председник скупштине града Чачка Игор Трифуновић у тренутку тзв. напада на њега како се смеје и плази у камеру.)

Посебно осуђујемо изјаву градоначелника Милуна Тодоровића који је цео дан био одсутан са седнице и данима се крије од јавности, а себи је дозволио да коментарише седницу на којој није био присутан.

На фотографијама и видео снимцима се види лоша глума Игора Трифуновића, који је апсолутни кривац за све што се ових дана дешава на скупштинским седницама. Зато Двери траже оставку Игора Трифуновића, распуштање скупштине, увођење привремених мера и нове градске изборе у Чачку, па нека грађани кажу шта мисле о свему овоме.

СНС је једна бахата и насилничка власт која покушава да угуши последњи глас опозиције у Србији. Чачак је један од последњих градова у Србији који је слободан и у коме се људи не плаше СНС. Чачак је данас једна важна тачка отпора власти СНС и зато опозиција у Чачку, предвођена Дверима, мора бити уништена. Ако су мислили да ће и у Чачку проћи њихови СНС батинаши и насиље – преварили су се. Чачак је воћка чудновата – не сломи га, а зубе поломи. Мислили су да га сломе сви од Тита до Вучића, али никада нису и неће успети.

Информативна служба Двери у Чачку.

БОНУС ВИДЕО

Народни посланик Двери, Срђан Ного, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, прича o  прислушкиваним телефонским разговорима који отркривају повезаност врхушке СНС, Ненада Ковача, Николе Петровића (Вучићевог кума) са прањем мафијашког новца и корупцијом у држави (00:53:00); и о државним тајнама повезаним са тајкунима блиским Вучићем (00:58:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.