Прочитај ми чланак

Опозиција РС: Додик да поднесе оставку!

0

Због вређања и псовања новинара и невероватног богатства стеченог на сумњив начин тај човек не заслужује да буде председник, каже опозиција у РС.

Чавић, Иванић и Михајлица критиковали власт у Републици Српској и затражили промене.

Председник опозиционе Партије демократског прогреса и бивши премијер Републике Српске Младен Иванић рекао је да га је срамота што РС има председника (Милорада Додика) који на најружнији могући начин вређа људе само зато што имају другачије мишљење.

– У било којој нормалној држави такав човек би, за речник који је употребио и псовке које је изрекао директору једне телевизије, морао да поднесе оставку – оценио је Иванић на конференцији за новинаре посвећеној односима Републике Српске и Србије, коју су заједно организовали представници опозиционих странака РС. Он је додао и да ће предложити оснивање независне комисије која би требало да утврди порекло имовине свих значајнијих политичара у Републици Српској.

– Ако се утврди да неко не може да докаже порекло имовине, предлажем да му она буде одузета, а он процесуиран. Они који причу о томе схватају као удар на себе таквог предлога се и боје и вероватно неће пристати на тако нешто.

Ту пре свега мислим на Додика, који сигурно неће подржати предлог – каже Иванић.

Подсетимо, председник РС Додик пре неколико месеци је на највулгарнији начин извређао директора ТВ БН Владу Тришића, због вести коју је та телевизија пренела, о чему је Курир већ писао. Он је тада Тришићу упутио најпростачкије псовке, а и отворено му је претио.

Курир је писао и о имовинском стању председника Републике Српске, који је за четири године, од 2006. до 2010, кад је био премијер РС, своју имовину увећао за чак 16 пута, односно са 500.000 евра на невероватних 8,3 милиона.

Понаша се као фараон
Председник опозиционе СРС РС Миланко Михајлица оценио је да су промене које су се десиле у Србији добре и да ће се, као код спојених судова, пренети на Српску.

– Због тога је власт у РС нервозна. Зато Додик реагује бурно и на највулгарнији начин вређа новинаре – рекао је Михајлица.

Његов колега Драган Чавић, председник Српске демократске странке, сматра да већ на видело излази све већи број афера у које је умешан политички врх РС и да због тога Додик на сваку критику реагује као да је египатски фараон и као да би требало да буде недодирљив.

(Курир)