Прочитај ми чланак

ОДЛОЖЕНА ВЕЋА РОКАДА у Влади

0

Избор новог министра финансија није у пакету с реконструкцијом кабинета Ане Брнабић, која наглашава да сада постоје много озбиљније теме.

Избор новог министра финансија неће бити у пакету с реконструкцијим Владе, јер је у државном врху преовладало мишљење да тему кадровског „освежавања“ у Немањиној тренутно треба ставити по страни и да избор наследника Душана Вујовића не треба доводити у везу са евентуалним „проветравањем“ министарског тима.

Фото: Влада Србије

Намера је да се „спусти лопта“ и смире тензије у Влади после сукоба премијерке Ане Брнабић и појединих министара, што умало за епилог није имало њену оставку.

Тако су, бар засада, министри мирни, укључујући и Зорану Михајловић, Јадранку Јоскимовић и Ненада Поповића, актере последњих трзавица у министарском кабинету.

То је јуче, индиректно, потврдила и шефица Владе, која је рекла да постоје много озбиљније теме, да је свакодневна тема КиМ, затим Самит ЕУ – Западни Балкан у Софији, и друге.

– У овом тренутку морамо у потпуности да будемо фокусирани на низ важних питања од националног значаја и да радимо у интересу грађана Србије – поручила је јуче Брнабићева, током посете санираних делова корита реке Колубаре у Ваљеву.

Она није хтела да открије да ли ће за Вујовићевог наследника предложити Синишу Малог, додајући да је ред да свој предлог прво образложи у Скупштини Србије. Брнабићева је рекла да је одлазећем министру финансија захвалила што је одговорно и у најбољим намерама обављао ту функцију и да разуме његове разлоге за оставку. Нагласила је да је државна каса у добром стању, што није само заслуга Вујовића, већ и резултат новог приступа финансијској дисциплини, као и рада државне управе и жртвовања грађана.

ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА ЗА САНАЦИЈУ ПОПЛАВА

Премијерка Брнабић је рекла да је у отклањању последица поплава из 2014. уложено више од пола милијарде евра и да је Србија данас заштићенија и безбеднија него икад досад када је реч о поплавама. Највећи део новца издвојен је из буџета, ЕУ је донирала 162 милиона евра, а такође је помогла и Влада Јапана.