Прочитај ми чланак

Вучићевим кумићима (опет) одређен притвор! У фебруару ухапшени па побегли

0

Притвор им је одређен због опасности од бекства и да не понове кривично дело у кратком временском периоду, пише Н1.

Подсетимо, Урош и Милош Панић ухапшени су по потерници коју је издао Трећи основни суд у Београду, 23. фебруара 2024. године, а по предлогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, потврђено је за Н1 у Вишем суду у Београду. Истог дана, Трећи основни суд у Београду је донео и Решење о одређивању притвора браћи Панић. Након тога су они побегли и шетали се по региону, качили фотографије из Црне Горе…

Имајући у виду да је правна квалификација кривичног дела за које се сумњиче браћа Панић преквалификована у трговину људима у саизвршилаштву и посредовање у проституцији у саизвршилаштву, овај случај прешао је у надлежност Вишег јавног тужилаштва у Београду, као и Вишег суда у Београду.

Њихов отац Петар Панић Пана је Вучићев кум и близак сарадник у политици још од радикалских дана. Само до 2018. године против њега је поднето чак 13 кривичних пријава за 16 кривичних дела (наношења лаких и тешких повреда, изнуда, саобраћајне несреће, насилничко понашање, недозвољено држање оружја, недозвољена археолошка ископавања…)

Фото: Приватна архива

 

Каријеру је почео као телохранитеље Војислава Шешеља, често се фотографише у ловачкој опреми са убијеним животињама, Претукао је адвиката Николу Баровића испред једног ТВ студија, али судски поступак је дуго одлаган захваљујући медицинским „оправдањима“ тада младог лекара из Ургентног центра Златибора Лончара. Осуђен је 2007, године на осам месеци затвора, брутално је пребијен у затвору у Падинској скели и тада је остао без једног ока. Одмах је приступио СНС-у кад је Вучић основао и добио разна задужења, углавном у општини Земуну.

Горан Весић, Петар Панић, Драган Вељић, Марија Блечић, Предраг Милановић ФОТО: КРИК