Прочитај ми чланак

ОДЛАГАЊЕ МОТКЕ Томин син смислио оправдање

0

Најновији пример политичара који покушава да представља народ који га је изабрао у сваком могућем сегменту јесте градоначелник Крагујевца Радомир Николић. Чак и до те мере да у свом политичком општењу користи речи као што су мотка.

На питање да појасни своју ранију изјаву „да народу треба наређење и мотка“ да би се поштовале мере против ширења епидемије, Николић је рекао да „није рекао ништа што не мисли“.


– Можете ме осуђивати што користим народски језик кад говорим јавно. Фигуративно сам се изразио, мислио сам да треба да користимо неки елемент присиле, биће кажњавања ако се људи не придржавају ових мера. Ко год је добронамеран схватио је шта сам хтео да кажем – рекао је Николић.

Он је рекао и да му је жао „што је та изјава изазвала више реакција него то што је уведена ванредна стиуација“.

Подсетимо, Николић је изјавио је да је „било техничких проблема“ у лабораторији за утврђивање присуства коронавируса у том граду, због чега су у једном дану дати резултати за 50 позитивних, који се у ствари односе на неколико дана, али да се број позитивних на корону стално повећава, што је био разлог за увођење ванредне ситуације, те се поставља питање да ли је мотка још увек у оптицају.