Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Тражимо хитно пуштање из затвора мајке шесторо малолетне деце

0

Председник Двери и један од лидера Савеза за Србију Бошко Обрадовић затражио је данас у Чачку да мајка шесторо малолетне деце Јелена Милетић из Лознице, која је ухапшена због неплаћене казне за невакцинисање деце, одмах буде пуштена из затвора у Пожаревцу и оценио да је њена затворска казна „репресија режима“.

Он је нагласио да је Јелена, која је супруга члана Председништва Двери Славише Милетића, пре ти дана „насилно“ ухапшена и спроведена на одслужење затворске казне од 30 дана.

„Просто је невероватно да наша полиција и судство буду овако ажурни када је у питању мајка шесторо малолетне деце од којих најмлађе има три године, а да насупрот томе и даље нема одговорности за политичка убиства, за људе који имају криминална досијее“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Чачку.

Обрадовић је оценио да је актулени режим кренуо у „једну врсту агресија, насиља и обрачуна“ са свима који су на улицама у више од 80 градова у којима се организује протест „Један од пет милиона“.

„Очито је да ће (председник Србије) Александар Вучић, када није могао на други начин да угуши протесте, ни медијском цензуром, ни својим контрамитинзима, сада покушати да их угуши репресијом, хапшењем људи, слањем у притворе и другиом видовима претњи људима који излазе на улице. Као што су у Лаазревцу премештени људи на лошија радна места у Колубари само зато што се налазе међу организаторима тамошњих протеста“, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је Вучић са председником Косова Хашимом Тачијем „већ договорио разграничење, односно поделу Косова“, што је оценио као „издају и велеиздају“.

„У оквиру тог договора спада и припајање Косову и општина које су чак ван Косова – Прешево, Бујановац и Медвеђа. Да ли је могуће да једино грађани Србије и Народна Скупштина не знају о чему Вучић тајно преговора са Тачијем већ више од годину дана? Да ли је могуће да је Вучић рекао да ће тај план обелоданити тек кад неко у Приштини пристане на тај његов план?“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је оценио да је то „понижење за све грађане Србије и државу која има председника који тајно преговора да се одрекне дела државне територије“.

Он је додао да се Савез за Србију оштро супротставља тајним прегворима Вучића, кршењу Устава и покушајима да се неко одрекне дела државне територије и поручује да су преговори са Албанцима прихватљиви искључиво у оквиру Устава Србије и Резолуцује 1244 Уједињених нација.

„У овом тренутку имамо председника државе и министра спољних послова који крше Устав Србије и који би требали због тога да буду предмет ггоњења због издаје и велеиздаје“, рекао је Обрадовић.

Он је поручио Вучићу и актуелној власти да Савез за Србију неће одсутати и да неће престати са протестима и додао да они траже фер и поштене изборе и минумиум шет до девет месеци слободних медија са националоно фреквенцијом.

„Ако то овај режим не жели, имаће демонстрације, грађанску непошлусност до смене Вучића. Ми више немамо времена. Ми желимо да видимо леђа овој катастрофалној, лоповској, криминалној, бахатој и насилничкој власти“, рекао је Обрадовић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!