Прочитај ми чланак

НОГО ПРОТИВ НОМИНАЦИЈЕ КАНДИЋКЕ ЗА НОБЕЛА Донети Закон о агентима страног интереса

0

Потпредседник покрета Двери Срђан Ного критиковао је кандидатуру оснивачице Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић за Нобелову награду за мир.

Он је навео да га номинација не изненађује с обзиром, како је рекао, да је она део обавештајне заједнице САД.

 

Председник Хелсиншког комитета у САД конгресмен Роџер Викер и члан Дома за спољне послове Конгреса САД Елиот Енџел номиновали су Наташу Кандић и ФХП за Нобелову награду за мир за 2018. годину.

„Сасвим је логично што њени шефови желе да је награде предлажући је за Нобелову награду за мир, која је светски позната, али крајње компромитована награда“, саопштио је Ного.

Он је казао и да је свакоме у Србији јасно ко је Наташа Кандић и која је њена улога била у „фабриковању лажних доказа“ о злочинима који су починили Срби.

„Она и њени сарадници несметано субверзивно делују против Србије још од деведесетих, а од фамозног 5. октобра 2000. и окупације Србије имају одређене полуге власти, што је најизразитије у правосуђу, где су практично поставили своје кадрове у поступцима за ратне злочине“, навео је Ного и додао да Србија мора да донесе Закон о агентима страног интереса, који би онемогућио субверзивно деловање домаћих сарадника страних агентура.

У петак су представници групе „Заветници“ протестовали испред Куће људских права у Београду, и на улаз у просторије те групе невладиних организација поставили више плаката којима се противе кандидатури оснивачице Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић за Нобелову награду за мир.

Тим поводом, али и због писања појединих медија, Иницијатива младих за људска права затражила је од надлежних државних органа да процесуирају све оне који прете Наташи Кандић.