Прочитај ми чланак

НИЈЕ СЕ ПОЈАВИО 25. рођендан ДСС-а без Коштунице!

0

ДСС је обележио 25 година од оснивања, без присуства некадашњег председника Војислава Коштунице, који се из политике повукао 2014. године, и уз поруку да нови ДСС остаје привржен државотворној политици.

На свечаности у Центру „Сава“, председник ДСС-а Милош Јовановић критиковао је политичку и економску ситуацију у Србији, као и настојање Србије да се прикључи ЕУ, коју је назвао бродом који тоне.

Оценио је да је стање у држави „крајње суморно” и поручио да никако не треба одмрзавати косовски конфликт јер би то значило „рат врло брзо”.

Обележавању 25 година постојања присуствовали су Милан Стаматовић, председник Здраве Србије, Велимир Илић, лидер Нове Србије, Игор Салак, потпредседник ДС-а, Зоран Красић и Александар Шешељ из СРС-а, Марко Пушица и Зоран Павловић из Двери, а Јовановић им је поручио да не треба да се деле они који исто мисле.

Драган Маршићанин, један од оснивача ДСС-а, рекао је да се ДСС налази на новом почетку, наводећи да нажалост данас на свечаности није присутан Коштуница, који је поставио темељ ДСС-а.

– На нама је да разумемо његову одлуку. Захвални смо му на свему што је урадио – казао је Маршићанин.