Прочитај ми чланак

МИЛОШ: Учешћем у фарси од БГД избора,део опозиције у колаборацији с Вучићем

0

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић је оценио да је учешће дала опозиције на београдским изборима 2. јуна "саучешништво у крађи гласова и нека врста колаборације с режимом председника Србије Александра Вучића", јер "неће бити ни елементарних услова да би избори били фер".

„Режим реагује само на притисак, али је део опозиције, који је одустао од борбе за демократију и слободу, нарушио и поломио наш заједнички фронт који смо имали“, рекао је Јовановић новинарима на скупу под називом „Ово нису избори“ у центу Београда.

Јовановић је навео да Нови ДСС, који бокотује београдске изборе, сматра да су они „само фарса после које ће опет бити нека напредњачка власт у граду, свакако нелигитимна“.

„Али учешћем у тој фарси се та нелегитимност маскира. Ми сматрамо да та нелегитмност треба да се покаже као оно што јесте – да се види усред бела дана и зато у тој фарси не треба учествовати“, рекао је Јовановић.

О неким усвојеним законским изменама везаним за изборне услове, он је навео да је део опозиције која учествује на београдским изборима „одлучио да верује на реч Вучићу и његовом режиму“.

„И до сад су постојали закони али их власт није поштовала. Зато смо данас у овој већ полудиктатури, а свакако у аутократском режиму“ – рекао је Јовановић.