Прочитај ми чланак

НЕЗАВИСНИ ОД КОГА? Др Неша на рођендану Независног синдиката полиције

0

Данас је у згради СИВ-а 2 обележен 29. рођендан Независног синдиката полиције коме је, за разлику од претходних година, присуствовао мали број људи и то из најужег руководства синдиката, а све у складу са тренутним здравственим мерама државе. Једина два госта била су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и Шеф кабинета министра унутрашњих послова Катарина Томашевић.

Председавајући Председништва Велимир Лукић је подсетио присутне да НСП као једини репрезентативни синдикат у МУП-у тренутно броји 15.145 чланова, што је за 1.080 више у односу на претходни рођендан и захвалио се министру на разумевању и успешној сарадњи у протеклом периоду. Више је разлога за оволико поверење запослених, а један од најзначајнијих је актуелни ПКУ који несумњиво пружа највеће повољности до сада.

– Од најзначајних новина издвајамо више дана годишњег одмора, плаћање свих прековремених сати који се уредно могу евидентирати и платити (у претходном ПКУ било је 32 часа). Добили смо и више дана по више основа плаћеног одсуства за полицијске службенике. Ту су и новогодишње честитке за децу до 15 година старости као и многе друге повољности. Осим ПКУ-а бележимо и повећање плата као и значајно улагање у опрему – навели су из Независног синдиката полиције.

Министар Стефановић је такође задовољан досадашњом сарадњом истакавши да су добри односи и обострано разумевање у великој мери допринели решењу бројних питања која се тичу запослених, такође поменувши потписивање ПКУ као можда најбољи пример. Министар је на крају поручио да се нада да ће се такав однос наставити и убудуће, и да ће усвојити сваки објективни захтев синдиката на обострану добробит.