Прочитај ми чланак

СНС КАРТЕЛ: Стефановић остао? Вучић није смео да га смени

0

Угрозио безбедност председника државе, умешан у прислушкивање председника државе, најближи сарадници у време док је био министар полиције правили мафијашке кланове... Све ово су само неке од оптужби које су одбори СНС-а широм Србије наводили у образложењу својих захтева да се Небојша Стефановић смени са места министра у Влади Републике Србије тражећи и његово избацивање из странке. На крају се све завршило тако што је Стефановић поднео оставку. Али не на место министра, већ на место председника београдског одбора СНС-а.

Напредњаци су захтевали да се до краја испита ко је прислушкивао Вучића и његову породицу и због чега тадашњи министар полиције Небојша Стефановић није реаговао и заштитио председника Србије и његову породицу.

С Врачара је наглашено је да је посебна подршка пружена председниковом оцу Анђелку, брату Андреју и сину Данилу који су, како се додаје, „били изложени срамним и бруталним нападима од стране криминалаца, тајкуна и њихових медија“. Редом су се јављали одбори из Србије, напредњаци су исказали „апсолутну подршку политици председника странке и државе Александра Вучића“, за кога је истакнуто да „води Сбију у сигурну будућност“.

– Водили смо се чињеницом да је Стефановић, док је био министар полиције, најодговорнији за прислушкивање председника државе. А ако је могао да прислушкује Вучића, шта да онда очекују обични грађани – рекао је шеф бујановачког СНС Ненад Митровић, који први потврдио да је Стефановић тема састанка локалних одбора и повереништва.

Данима смо слушали како је акција одбора по Србији спонтана, како је то доказ демократичности странке, како је норнално да се поштује мишљење чланова. Испливали су и снимци са састанака одбора, где су се напредњаци оптуживали ко је Небојшин човек и такве смењивали. Данима смо гледали покушаје оних, који су били блиски Стефановићу и које је реално, бар што се Београда тиче створио, како покушавају да докажу да немају никакве везе са њим.

И дошао је дан када је одржан Главни одбор. А на њему ништа. Нико од стотина људи који су усвајали захтеве за избацивање и смену реч није рекао. О свему је, као и до сада када је СНС у питању, одлучио је Вучић.

Стефановић се повукао из Београда, отворио простор Александру Шапићу, испунио дугогодишњу жељу Андреја Вучића и то је то. Никаквог гласања, изјашњавања о захтевима десетине и десетине одбора није било.

Тако ће од понедељка Стефановић опет у Владу и на седнице Владе, где ће поред њега седети екипа министара попут Томе Моне, члана врачарског одбора који је био међу најрадикалнијима када су оптужбе на рачун доктора Небојше у питању.

И ником ништа. Још један напредњачки циркус је прошао „кроз наше место“, а да трага о представи скоро да и нема. Овога пута је већи део српске опозиције који је одбио да се изјашњава о теми која је месец дана била наметана са свих страна, положио испит. Схватили су да се циркуске тачке са кловновима не препричавају нити објашњавају.

На њих се смеје. И то је све.