Прочитај ми чланак

НА КОСОВУ СВЕ ОШТРИЈЕ, а Марка Ђурића нема нигде – зашто?

0

Београд -- Заоштравање ситуације на северу Косова пратило је упадљиво одсуство из јавности шефа канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

djuric

Београд — Заоштравање ситуације на северу Косова пратило је упадљиво одсуство из јавности шефа канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Иако је председник владе Александар Вучић демантовао медијска сазнања да ће сменити Ђурића, директор канцеларије није јавности ни тада, а ни сада, објаснио неке своје потезе.

Зид је срушен, а може ли нова бетонска конструкција која се прави у близини моста у северној Косовској Митровици да поново произведе проблеме између Београда и Приштине?

“Постоји споразум који јео тој теми постигнут и ми пажљиво пратимо примену тог споразума. И наравно не сматрамо да ико има право да се игра, нити да манипулише са оним што је договорено између две стране”, наводи Ђурић.

Ангажовање осуђеног десничара Мише Вацића као и подизање тензија због одлуке Канцеларије за Косово и Метохију да воз осликан српским културним наслеђем упути на север Косова, отворила су и питање одговорности шефа канцеларије за Косово И Метохију.

Б92: Да ли осећате одговорност због неких догађаја који су се дешавали, а тичу се Канцеларије, који су имали лош одијум у јавности – пре свега осликавање воза и све што је произашло из тога и на ангажовање Мише Вацића?

Ђурић: Ми смо о том случају довољно и доста екстензивно говорили у јавности и не видим потребу да даље коментаришем ту тему.

Ни из другог покушаја Марко Ђурић није одговорио на наше питање.

Б92: Не видите ниједан од ових случајева као грешку и да ли бисте то опет поновили?

Ђурић: Мислим да сам одговорио.

Б92: Нисте баш.

Ђурић: Хвала вам.

Шеф канцеларије за Косово и Метохију понавља да је оно што се дешавало на преговорима у Бриселу био покушај косовских званичника да избаце српску страну из преговора у Бриселу, али да је тај сценарио пао у воду.