Прочитај ми чланак

МИРОЉУБ БЈЕЛИЋ (ДВЕРИ): Е мој Жељко, далеко си ти од савременог

0

Дао је себи за право извесни Жељко Митровић да прича о савременом свету, ваљда сматрајући себе савременим и модерним. Чиме се он изборио за то право не знам али знам да није у праву.

Он је за савремени свет прогласио оно што он и његово једномислеће окружење раде а не види грдан да је то што он покушава да нам протури на јавну сцену, уствари јако старомодно и да је свој зенит достигло још у прошлом веку. Кад би се бар мало осврнуо око себе или просурфовао по интернету видео би да је свремени свет сасвим супротан од онога што он пропагира кроз своје простачке медије. Али не, њему више одговара да се увуче у своју ружичасту љуштуру и формира своју ружичасту стварност и сам себе заварава како је то модерно. Он воли да ужива у свом паралелном „савременом свету“ а неко му у томе помаже.

Оснивање радио Пинка почетком 90-тих година 20. века много је помогло у акцији заглупљивања српског народа и одвраћања мисли од егзистенцијалних и животних проблема Срба који су тада кулминирали. До тада је постојао какав-такав систем вредности у друштву а онда се појавио Пинк и њему слични који су имали за задатак да скрену пажњу народа са изгубљених ратова, лошег и издајничког вођења народа и војске, хипер инфлације, пљачке народа кроз уништење девизне штедње и пирамидалне банке и сл. Друштво се толико променило да је одједном на површину испливао сав друштвени талог и добио свој медијски простор на Пинку и сличнима.

Све то је отерало стотине хиљада интелигентних и младих људи из ове земље, пре свега на запад а да нико за то још није одговарао.

Од тада је прошло 25 и више година а Жељко Митровић се нада да је то и даље савремени свет и покушава да нам га и даље убацује у мозак.

Хвала Богу, то је већ постало досадно и одвратно народу а посебно младим људима и самосвесним нацијама у свету. То је све већ превазиђено и заостало и привлачи све мању пажњу младих људи.

Млади људи су све мање везани за телевизор и све више информације траже по сопственом избору не прихватајући оно што им је сервирано. Информације више нису привилегија оних који су блиски власти као што је Митровић био све ове године без обзира на чињеницу ко ју је обављао.

Криза идеја и непраћење светских трендова прави проблем Митровићу и његовој империји па је принуђен да се као хоботница закачи на државне јасле иако је приватник. У свакој демократској земљи он би био лишен помоћи државе и био би са својим ретроградним мајмунским идејама осуђен на банкрот али код нас није јер ту је АВ који ће му државним новцем помоћи у свако доба јер услуге пљувачке телевизије за најпрљавије послове којих се многи стиде, немају цену.

Док се стварни савремени свет све више окреће породици, нацији, патриотизму, моралу, традицији, униполарном свету, борби против наркомафије, фармакомафије, политичких квазиелита, политичара превараната, разбијању ЕУ, глобализма итд, Жељко Митровић нам нуди „савремени свет“ у коме нам неписмени, приучени, недоучени, силиконизовани, љигави, одвратни,… ликови креирају стварност, „реалност“ и мишљење.

Е мој Жељко, далеко си ти од савременог само те још нико није обавестио. Сазнаћеш ускоро. Чим не будеш више подобан наћи ће неке друге за мајмунисање. Пробај да се ишчупаш док није касно ако већ није.

Мирољуб Бјелић, члан ГО Српског покрета Двери