Прочитај ми чланак

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ ИЗВИЖДАНА испред Градске куће у Нишу

0

Нишлије дочекале министарку саобраћаја и потпредседницу Владе Србије Зорану Михајловић, и гласно негодовали када је она улазила у Градску кућу

НЕКОЛИКО стотина Нишлија који су дочекали министарку саобраћаја и потпредседницу Владе Србије Зорану Михајловић, гласно је негодовало када је она улазила у Градску кућу. Уз звиждуке грађани су “испратили” министарку на састанак који се, највероватније због ситуације са нишким аеродормом, одржава у Нишу.

Незадовољни одлуком градске власти да преда Аеродром “Константин Велики” на руковођење Републици, управо по препоруци Владе Србије, грађани су се окупили испред Градске куће како би ставили до знања и министарки Михајловић свој став по питању “поклањања” аеродрома.

Подсетимо, министарка је поклањање аеродрома држави оправдала тиме што Ниш није у стању да у њега улаже довољно пара, што је раније изјаве нишке власти да ће “Константин Велики” од ове године моћи потпуно самостално да ради, без субвенција, потпуно оповргло.

Градоначелник Булатовић је за овакво стање и предају аеродрома у државну надлежност окривио претходну власт и Демократску странку, која је, како је рекао, потписала погубан уговор са Војском.

Оваква одлука градске и републичке власти разбеснела је Нишлије које су се за викенд окупиле на протестима у центру Ниша. Следећи протест, како је засад најављено, требало би да се одржи у уторак 10. априла, када ће се одлука о предаји аеродрома наћи пред нишким одборницима.