Прочитај ми чланак

Милорад Додик амбасадорима: Знам да сте дошли са ставом, али ја сам своје рекао

0

У Палати Републике Српске у току је састанак председника РС Милорада Додика и амбасадора Велике Британије, Италије, заменика амбасаде Немачке, вд шефа канцеларије Америчке амбасаде у БиХ и представницима Европске комисије.

ambasadori-u-rs

„ЕуроБлиц“ незванично сазнаје да је Додик на почетку састанка рекао амбасадорима да ће референдум бити одржан и да га нико неће спречити.

– Знам да сте дошли са ставом, али ја сам своје рекао – поручио је Додик.

Мада је после сусрета најављено саопштење за јавност, пред Палатом се налазе бројне новинарске екипе.

Подсећамо, представници ових амбасада и Европске комисије састали су се пре два дана у Сарајеву са председавајућим Представништва БиХ, Бакиром Изетбеговићем.

Након тог сусрета Изетбеговић је рекао да је од амбасадора добио уверавања да у БиХ неће моћи бити одржани било какви референдуми о отцепљењу, те додао да це прихватити одлуку Уставног суда БиХ какву год да донесе на седници 17. септембра, а у вези са захтевом РС за преиспитивање одлуке и Дану РС.

Након састанка са председником РС, Милорадом Додиком, амбасадори су одржали кратке консултације преко пута Палате РС.

Додик је након састанка поручио амбасадорима да нема одустајања од референдума.

– Све припреме око одржавања референдума иду својим током – нагласио је Додик, те потврдио да су амбасадори тражили да РС одустане од референдума, али да није било никаквих притисака.

– Водили смо конкретан разговор на ову тему – објаснио је Додик, те позвао грађане да изађу на референдум.

Састанак са Вучићем

Додик је потврдио да ће се сутра у Београду састати са председником Владе Србије, Александром Вучићем, као и да ће, вероватно, једна од тема бити референдум.

– Упознаћу га са читавом ситуацијом, али наш став је јасан, референдум ће бити спроведен – поручио је Додик.