• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Мило затвара Црну Гору за све који „подривају или угрожавају интегритет и суверенитет Украјине“
Прочитај ми чланак

Мило затвара Црну Гору за све који „подривају или угрожавају интегритет и суверенитет Украјине“

0

milo-nato

ВЛАДА Црне Горе је – наравно, под председавањем Мила Ђукановића – одлучила да уведе „рестриктивне мере утврђене одлукама Савета Европске уније у односу на деловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине“.

Ђукановић, поред осталог, ограничава улазак на територију Црне Горе „физичким лицима која су одговорна за активно подржавање или спровођење активности или политика које подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност, односно стабилност или безбедност у Украјини, или која ометају рад међународних организација у Украјини, као и физичким лицима повезаним са њима“.

Ово је миловцима-монтенегринима мало па улазак у Црну Гору забрањује „и лицима која активно пружају материјалну или финансијску подршку руским доносиоцима одлука или имају користи од руских доносилаца одлука који су одговорни за анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине, али и онима који руководе трансакцијама са сепаратистичким групама у украјинској регији Донбас“.

Довде би у Београду стигла вероватно само влада Вука Драшковића, Чеде Јовановића или Ненада Чанка. Јер, Ђукановић наглашава да његове мере „важе и за правна лица, односно друге субјекте или тела на Криму или у Севастопољу на које је својина пренета противно украјинском праву или правних лица, односно других субјеката или тела који су имали корист од таквог преноса“.

Fakti