Прочитај ми чланак

Кремљ: Снабдевање Кијева оружјем не може проћи без последица- спремите се

0

Земље које испоручују наоружање које украјинска војска користи против Русије могу да очекују последице, поручио је Дмитриј Песков

Изјава руског председника Владимира Путина о могућој испоруци руског високопрецизног наоружања другим земљама јасно говори о неизбежним последицама испоруке западног наоружања Украјини, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Ово је веома важна изјава, која врло јасно говори да снабдевање оружјем којим се пуца директно на нас не може проћи без последица, а те последице ће сигурно наступити“, рекао је Песков.

Портпарол Кремља није желео да наброји државе или регионе којима би Русија могла да пошаље оружје, као што то није урадио ни Владимир Путин, ни заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев који је појаснио: 

„То могла да буде било која држава која Америку и њене ортаке сматра својим непријатељима. Без обзира на политичка уверења и међународно признање. Сви којима су САД непријатељ – нама су пријатељи“, навео је Медведев.

Портпарол Кремља сматра да се у западним медијима објављује мало „талентованих“ карикатура Владимира Путина и да само такве варијанте показује руском председнику.

На тај начин је прокоментарисао јучерашњи састанак руског председника са представницима страних медија и питање које му је постављено – да ли је упознат са карикатурама које се са његовим ликом објављују у иностранству.

„Много је истих и лоших радова. Оне који су вредни пажње обавезно показујем Путину“, рекао је Песков, одговарајући зашто не показује руском председнику „радове западних уметника“.

Наиме, Путин се у разговору са страним медијима нашалио, рекавши да му Пексов ни не показује такве цртеже јер чува његово расположење.

„Шалу на страну, да будем искрен, немам времена да се бавим том пропагандом и да гледам те пропагандне материјале. Уместо тога, радије се бавим суштином односа са другим земљама“, рекао је Путин.