Прочитај ми чланак

МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Нова „фарба“ Бус плус-а (ВИДЕО)

0

Српска радикална странка алармира јавност да је извршени тзв. ремонт возних јединица Градског саобраћајног предузећа обична превара и маркетиншки трик одговорних људи овог предузећа и да су у саобраћај пуштена неисправна возила и на тај начин је угрожена безбедност грађана.

„Ремонт старих возних јединица, који је коштао од 50.000 до 70.000 евра по возилу, урађен је по систему „споља гладац а изнутра јадац“. Промењен је лим и аутобуси су офарбани жутом бојом а на моторима и кочионим системима није урађено апсолутно ништа. Трагична ситуација је и та да ово Јавно предузеће већ више од две године не поседује, нити је набављало нове резервне делове. После најаве градоначелника да ће сва возила бити офарбана црвеном бојом, на шта ће се бацити милиони евра, подсећамо да ће тек офарбане аутобусе поново префарбавати и тиме ће бити направљен додатни трошак.

Такође, од десет помпезно најављених најновијих „Мерцедесових“ аутобуса који су пуштени у саобраћај, њих седам је већ враћено на ремонт Икарбусу“, рекао је Миљан Дамјановић, председник Окружног одбора Српске радикалне странке на данашњој конференцији за медије.

„Да градски режим живи искључиво од медијске манипулације говори и податак да је управо Српска напредна странка водила кампању против Бус плус система док је била у опозицији, и најављивала кривичне пријаве против тадашњег градоначелника Драгана Ђиласа. Тада су се у изјавама и обећањима да ће укинути Бус плус систем истицали председник Градског одбора СНС, Небојша Стефановић, тадашњи председник и секретар Привременог органа, Синиша Мали и Горан Весић, а данас управо они величају ово скандалозно решење. Позивам овим путем градоначелника Београда на ТВ дуел, јер чврсто стојим иза изнетих података до којих смо дошли, а који су на штету грађана Београда“, истакао је Миљан Дамјановић.

Српска радикална странка се залагала и залаже се и даље за укидање Бус плус система и за то да се наплата и контрола врате под окриље Градског саобраћајног предузећа. Уједно, позивамо одговорне чиниоце ГСП-а да повуку сва неисправна возила из саобраћаја како се не би десила већа катастрофа.

Видео запис:

Извор: SrsOrgRs; Србин.инфо